Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:03:32

Чернігівщина та Великопольське воєводство: чітке бачення співпраці

29.08.2017   08:07Агенцiя

— Великопольське воєводство взаємодіє з Чернігівською областю вже протягом року. І ми спостерігаємо значний прогрес. Нам вдається знайти спільну мову як на рівні влади, так і між підприємцями обох сторін, — зазначив член Уряду Великопольського воєводства Мачей Ситек, спілкуючись 28 серпня з представниками місцевих ЗМІ в ході робочого візиту офіційної делегації з Республіки Польща до Чернігівщини.

Мачей Ситек акцентував на реалізації декількох спільних проектів, серед яких організація відпочинку дітей з Чернігівської області в Польщі, обмін лікарями, стажування українських медпрацівників у  польських лікарнях. Зауважив Керівник офіційної делегації і на налагодженні взаємодії на рівні торгово-промислових палат, що сприяє розвитку економіки, залученню іноземних інвестицій.

— Це не просто дружній візит. Це візит, який дасть поштовх розвитку і економічного, і культурного, і гуманітарного співробітництва, — переконана заступник голови — керівник апарату Чернігівської ОДА Наталія Романова. — Вже маємо проекти співпраці. Сподіваємося на їх продовження і в подальшому впровадження нових.

Зауваживши, що Великопольське воєводство є одним із найрозвиненіших регіонів Польщі, Наталія Романова впевнена, що польський досвід підтримки малого та середнього бізнесу буде надзвичайно корисним для Чернігівської області. Також є перспективи співпраці в галузях культури та хорони здоров’я, між організаціями, які опікуються проблемами людей з інвалідністю.

Долучилися до розмови і голова Економічної комісії, член Парламенту Великопольського воєводства Мірослава Кажмєрчак та її заступник Казімєж Палаш. Вони наголосили на великому потенціалі для взаємного співробітництва. Зі свого боку, висловили готовність сприяти налагодженню контактів між підприємцями двох країн, розвитку співпраці між польськими та українськими містами.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.