Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:32:10

Лінійний прискорювач, ангіографи та безкоштовні ліки – медична реформа на Чернігівщині триває

22.07.2017   09:02Агенцiя

З 1 квітня українці отримують ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з невеликою доплатою.

За три з половиною місяці роботи програми понад 1,5 мільйона людей нею скористалися – отримали життєво необхідні ліки. До участі в програмі долучились понад 6117 аптек – це кожна третя аптека в країні.

З початку дії програми аптечним закладам відшкодовано з держбюджету понад 126 мільйонів гривень. Це лише 25% усіх коштів, виділених в цьому році на програму «Доступні ліки». Тобто уряд має можливість розширити її.

На Чернігівщині станом на 1 липня виписано 144 947 рецептів на безкоштовні медикаменти. Сума компенсації вартості ліків аптечним установам склала 4 226 000 гривень.

Всього ж на рік по області на ці цілі передбачено 13 мільйонів гривень. При цьому в Управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації зазначають, що з травня збільшено ліміти фінансування програми по районах.

Уряд виділив 150 мільйонів гривень на закупівлю ангіографічного обладнання для оснащення кардіологічних центрів (на умовах співфінансування з місцевимми бюджетами). На даний час в Україні існує 44 кардіологічних центри. У цьому році з’явиться ще 13 в 11 областях. У грудні 2017 року планується відкриття першого пускового комплексу «Охматдиту».

Варто зазначити, що у Чернігівській області також запрацювали три ангіографи «Філіпс» (два – у Чернігівській міській лікарні №2 та один – в обласному кардіологічному диспансері). Це дуже дороговартісне обладнання, аналоги якого використовуються лише у провідних спеціалізованих клініках міст-мільйонників та медичних закладах, підпорядкованих Академії медичних наук України.

 
За матеріалами Інформаційного вісника Уряду

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.