Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:46:21

Профспілки об’єднуються

12.07.2017   09:13Агенцiя

Певний рівень самоорганізації, відповідальності і розвитку громадянських інститутів (громадянське суспільство) є базовою умовою реалізації соціального діалогу, з іншого боку громадянське суспільство, без якого неможлива соціальна держава Європейського зразка і є метою реалізації політики соціального діалогу та партнерства.

Незважаючи на непослідовність в реалізації політики реформ, на даний час склалась унікальна можливість нарешті вивести громадянське суспільство України зі світу концепцій і мрій в стан реальності.
Саме профспілки, мають всі підстави для того, щоб використовуючи свій потенціал та структури в якості найпотужнішої громадської організації сприяти цьому перетворенню.

Саме вони мають історичний шанс об’єднати громадянські спільноти, організації «третього» сектору скоординувати зусилля та виступати представником і захисником інтересів трудящих і всіх громадян.

Важливим є те, що саме профспілки визначені законодавчо в якості суб’єктів соціального діалогу з боку громадянського суспільства.
Консолідації зусиль, перешкоджали часто внесені ззовні протиріччя в самій профспілковій сфері, розбіжності в розумінні методів та завдань різних профспілкових організацій.

Проте розуміння своєї відповідальності перед суспільством призводить як до узгодження позицій так і до консолідації зусиль.

В результаті Чернігівська обласна федерація профспілок України та Територіальний форум профспілкових організацій Чернігівської області – членська організація Федерації незалежних профспілок України узгодили позиції та прийняли рішення стосовно створення Спільно Представницького Органу (СПО).


Федерація Незалежних Профспілок України

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.