Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:37:55

Депутати підтримали зміни щодо інвестиційних програм ПАТ "Чернігівобленерго" на 2017 рік

12.07.2017   08:56Агенцiя

11 липня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяв участь у засіданні постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики.

Провів засідання голова постійної комісії Дмитро Іванов. Участь у її роботі також взяли депутати обласної ради Наталія Дроненко та Лариса Осадчук, директор з капітального будівництва та інвестицій ПАТ «Чернігівобленерго» Ігор Синявський, заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Андрій Ярош.

У порядок денний були внесені питання: про інвестиційні програми ПАТ «Чернігівобленерго» на 2017 рік; про стан роботи в області із запровадження енергоефективних заходів; звернення депутатів Кіровоградської обласної ради від 19 травня 2017 року «Про звернення до Верховної Ради України щодо розгляду і прийняття проекту Закону від 15 вересня 2016 року № 5123»; про розгляд листа Закарпатської облдержадміністрації щодо формування цивілізованого ринку вживаних автомобілів, інші питання.

Ігор Синявський поінформував присутніх про перспективи інвестиційних програм ПАТ «Чернігівобленерго» на 2017 рік та внесення змін до них.

Зокрема, йшлося про необхідність залучення інвестицій на заходи з реконструкції і заміни застарілого обладнання (вузлові підстанції, придбання лічильників, програмне забезпечення, бригадні автомобілі) та оновлення електромереж загалом.

Голова правління ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Ткач акцентував увагу на проблемах енергетичної галузі області в цілому та на шляхах їх вирішення, враховуючи досвід європейських країн. Зокрема, питання, що стосуються тарифів на електроенергію, енергоринку, сонячної електроенергії.

У результаті обговорення депутати комісії підтримали внесення змін до Інвестиційної програми на 2017 рік.

Дмитро Іванов, у свою чергу, наголосив, що постійна комісія з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики підтримуватиме і буде надійним партнером ПАТ «Чернігівобленерго» у вирішенні нагальних проблем енергетичної безпеки.

Валентин Мельничук зауважив у своєму виступі, що залучення інвестицій - це перспективний розвиток енергетики Чернігівської області. Це стабільність роботи всіх підприємств.

– Ми йдемо правильним шляхом, оскільки, без промисловості не може бути економіки. Тому, енергоринок – це перспектива розвитку економіки Чернігово-Сіверського краю, - відмітив перший заступник голови обласної ради.

Далі члени комісії розглянули питання про стан роботи в області із запровадження енергоефективних заходів. Оптимізація енергопостачання та енергоспоживання наразі дуже актуальна тема не тільки в Україні, але і для кожного підприємства будь-якої форми власності, зокрема.

Андрій Ярош розповів про заходи з енергозбереження, які проводяться в області та оптимізації витрат енергоресурсів.

Голова постійної комісії, коментуючи дане питання, наголосив на необхідності розробки Програми енергоефективності, із врахуванням енергетичного аудиту, енергопаспорту та інших ключових питань, потрібних для раціонального використання енергетичних ресурсів.

Члени постійної комісії також підтримали звернення депутатів Кіровоградської обласної ради від 19 травня 2017 року «Про звернення до Верховної Ради України щодо розгляду і прийняття проекту Закону від 15 вересня 2016 року № 5123», яке стосується захисту національних інтересів України, продовольчої безпеки держави і прав землевласників.

Що ж стосується розгляду листа Закарпатської облдержадміністрації щодо формування цивілізованого ринку вживаних автомобілів, то депутати вирішили інформацію взяти до відома і більш детально вивчити це питання на засіданні постійної комісії перед черговою сесією обласної ради.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини