Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:57:24

Як зберегти природно-заповідний фонд Чернігівщини - тема розмови в облдержадміністрації

08.07.2017   11:17Агенцiя

Стан та подальший розвиток природно-заповідного фонду області обговорювали 7 липня під час засідання за круглим столом в облдержадміністрації. Захід провели з нагоди Дня працівників природно-заповідної справи.

У засіданні взяли участь представники Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Державної екологічної інспекції в області, національних та регіональних парків Чернігівщини, науковці та громадськість.

Область посідає перше місце в Україні за кількістю об’єктів природно-заповідного фонду і друге — по загальній їх площі. Тож є нагальні теми для обговорення.

Зокрема, на засіданні розглядались проблемні питання діяльності парків, а також перспективи розвитку природоохоронної та еколого-туристичної сфер.

— Практика свідчить, що заповідання як метод територіальної охорони природи залишається головною гарантією збереження генофонду живої природи та унікальних природних екосистем, — зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів Катерина Тканко.

Значна кількість об’єктів природно-заповідного фонду знаходиться на території Чернігівського, Новгород-Сіверського, Ріпкинського, Козелецького районів, найбільший відсоток заповідності — у Коропському, Козелецькому та Ічнянському районах.

За останні чотири роки в області створено 12 об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення — регіональні ландшафтні парки «Ялівщина» та «Ніжинський», лісові, ботанічні, гідрологічні заказники та пам’ятки природи.

Директор Ічнянського Національного природного парку Олександр Шульга підняв тему впровадження системи екологічного управління в Ічнянському парку. Це, на його думку, дасть змогу звести до мінімуму вплив негативних факторів на навколишнє середовище, а також зробити парк більш привабливим для інвесторів.

— Природне довкілля є не лише природним середовищем проживання людини, а й природним капіталом, що надає людині безліч ресурсів та послуг, — зауважив Олександр Шульга.

На завершення Катерина Тканко привітала всіх учасників засідання з Днем працівників природно-заповідної справи та побажала успіхів у професійній діяльності.


Довідково.
Природно-заповідний фонд області включає 665 об’єктів загальною площею 260,8 тисячі гектарів, що становить 7,82% від площі області. Це 2 національні природні парки, 3 регіональні ландшафтні парки, 448 заказників, 138 пам’яток природи, 19 парків-пам’яток садово-паркового мистецтва, 52 заповідні урочища, 2 дендропарки та 1 зоопарк.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.