Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:41:20

Механізм визнання бійців-добровольців та надання їм соціальних гарантій обговорено в облраді

22.06.2017   08:54Агенцiя

21 червня провелено засідання робочої групи з підготовки питання про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, та визначення їм соціальних пільг.

Робоча група створена постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, за результатами розгляду на своєму засіданні 13 червня цього року звернення голови Чернігівської обласної регіональної парторганізації Політичної партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» Оксани Голубової щодо визнання Бабіча Олександра Михайловича, Лапи Олександра Миколайовича, Проценка Сергія Олексійовича, Буги Олександра Олександровича, Руденка Євгена Олексійовича учасниками бойових дій на Сході України та надання їм соціальних пільг.

Звертаючись до членів сьогоднішнього засідання та координуючи присутніх до конструктивного діалогу, заступник голови обласної ради Арсен Дідур наголосив: «Без сумніву добровольці є учасниками бойових дій. Основне завдання робочої групи – визначити статус, напрацювати процедуру та механізм надання бійцям-добровольцям соціальних гарантій, пільг».

Оскільки порушене питання залишається невирішеним на державному рівні, то учасниками засідання детально проаналізовано місцеві можливості, прозвучали пропозиції запозичити досвід Львівської, Івано-Франківської та інших областей України, в яких такі пільги встановлені рішеннями органів місцевого самоврядування.

В обговоренні взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін, заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Станіслав Юрченко, заступник голови Чернігівської регіональної парторганізації Політичної партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» Володимир Березинський, керівник Центру допомоги учасникам антитерористичної операції при обласній державній адміністрації Світлана Горюнова-Зубашевська, представник Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Чернігівській області Альберт Черешко, представники добровольчих формувань та громадських організацій.

Узагальнюючи напрацьовані робочою групою пропозиції, вирішено запропонувати внести на розгляд чергового пленарного засідання обласного представницького органу проект рішення про визнання бійців-добровольців. Проектом цього документу передбачається, що при обласній раді та обласній державній адміністрації буде утворено комісію з надання статусу бійцям-добровольцям. Склад та положення про роботу комісії затверджуватимуться спільним розпорядженням голів обласної ради та обласної державної адміністрації.

Крім того, планується підготувати Звернення депутатів обласної ради до Парламенту з пропозицією законодавчого врегулювання процедури встановлення статусу, обсягу соціальних пільг та гарантій для учасників добровольчих формувань антитерористичної операції на сході України.

Наступне засідання робочої групи заплановано провести через два тижні.


За інфор. Відділу інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини