Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:44:41

Оголошення про відбір учасників проекту: "Громадянський діалог - співраця органів самоврядування ОТГ задля розвитку"

25.05.2017   13:43Агенцiя

Проект має на меті підтримку самоврядування об’єднаних територіальних громад в процесі впровадження реформи децентралізації в Україні.

Він передбачає формування вмінь місцевих працівників органів самоврядування у сфері планування та організації адміністративних послуг із сектора комунального господарства, освіти і медицини, а також планування моніторингу фінансів в ОМС шляхом: стаціонарних курсів в Україні, вебінару і консультацій експертів on- line, а також навчального візиту в Польщу.

В ході реалізації проекту учасники – представники об’єднаних громад з допомогою українських та польських експертів опрацюють плани розвитку та керівництва для своїх громад з особливим акцентом на надання адміністративних послуг.

Час реалізації проекту : травень-листопад 2017

Адресати проекту:
Безпосередні заходи проекту спрямовані до українських працівників органів проекту самоврядування, представників 12 об’єднаних громад, які стоять перед соціальними, економічними і адміністративними викликами, що випливають із об’єднання. Проектом будуть охоплені 2 області: Херсонська і Чернігівська. Із кожної області планується вибрати по 6 громад, із яких візьмуть участь по 2 особи, відповідальні за планування і/або управління публічними послугами: освіта/ охорона здоров’я/ сектор комунального господарства.

Діяльність в рамках проекту:

1. Практичні семінари та вебінар для учасників:

Реалізація двох триденних семінарів, та вебінару для 24 учасників проекту. Метою семінарів буде передача учасникам сучасних знань про механізми функціонування і розвитку територіальних одиниць, а також про методи і техніки управління ними в умовах динамічних соціально-економічних змін у світі, який проходить процеси глобалізації.

Семінари сприятимуть формуванню навичок та забезпечать надання експертної підтримки об’єднаним українським громадам у сфері нових і розширених повноважень органів місцевої влади, зокрема у сфері управління освітою, охороною здоров’я та фінансами органу місцевого самоврядування.

Учасники здобудуть знання зі сфери партиципаторного управління органом самоврядування, зокрема сектором публічних послуг, співпраці із місцевими зацікавленими сторонами та іншими органами самоврядування, а також делегування завдань неурядовим організаціям. На основі донесених під час семінарів знань, інструментів і методів роботи учасники будуть працювати над розробкою планів управління і розвитку своїх громад.

2. Підготовка в системі online - webinar і консультації експертів.

Між стаціонарними підготовками відбудеться webinar, під час якого будуть детально обговорені методичні основи роботи над планом розвитку. На закінчення учасники отримають завдання до виконання - розробка частини плану. В процесі роботи над завданням як і на пізніших етапах забезпеченою буде система підтримки у формі консультації online і можливості зустрічі з експертом.

3. Навчальний візит:

Для 12 осіб які найактивніших учасників семінарів буде організовано тижневий візит до Польщі. Навчальний візит до Польщі матиме характер поглибленого дослідження польського досвіду у сфері розвитку та управління в ОМС. Особливий наголос буде зроблений на управління сектором публічних послуг, місцеву службу охорони здоров’я, освіту і комунальне господарство. Окрім того, учасники ознайомляться із перевагами стратегій місцевого розвитку, які розробляються та запроваджуються із залученням громадян. Візит буде підготовлено і проведено у контексті можливостей для України, що випливають із польських реформ самоврядування та досвіду. Під час навчального візиту учасники могтимуть порівняти плани розвитку, які вони розробляють, із досвідом польських гмін, а також обговорити окремі питання, що стосуються моделі управління і розвитку із польськими експертами.

Контакт до українського координатора:
Висіканець Наталія
Тел. 0952850539
Email: vysikanetsn@gmail.com

Польський реалізатор проекту: Товариство Осередок Європейського Співробітництва www.cooperationcentre.eu, мейл: office@cooperationcentre.eu

Український реалізатор проекту: Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень http://pfirs.org

Працівники органів місцевого самоврядування об’єднаних громад, які мають бажання взяти участь у проекті, для забезпечення підтримки розвитку своєї громади мають заповнити коротку анкету до 05.06.2017. Для всіх зацікавлених буде проведено дві інформаційні зустрічі. Одна зустріч відбудеться в Чернігові 09.06.2017р., друга в Херсоні 12.06.2017р.

Проект співфінансується з коштів Програми «Підтримки демократії»  фінансованого в рамках польської програми співпраці для розвитку Міністерства Справ Закордонних Республіки Польща.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини