Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:21:42

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу народних депутатів, їх помічників та приймалень

18.04.2017   22:53Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.


Сергій Березенко - ВО №205


Понеділок, 10 квітня.
Триває реалізація проекту «Вільне місто» по встановленню звукових світлофорів в Чернігові.
За словами автора проект Євгенія Іванова наразі тривають узгодження з комунальниками та міською владою щодо встановлення звукових апаратів на трьох переходах у місті. Однак вже точно узгоджено встановлення обладнання на  перехресті вулиць П’ятницької і проспекту Перемоги, а також вулиць Тараса Шевченка і Олександра Молодчого.
Нагадаємо, що даний проект реалізовується за підтримки народного депутата України Сергія Березенка.

Середа, 12 квітня.
Чергові безкоштовні юридичні консультації були надані чернігівцям у громадській приймальні Сергія Березенка.
Були розглянуті різноманітні питання. Від нарахування пенсій до проблеми з умисним відключенням світла у Садовому товаристві "Зарічне".
Юристом були надані вичерпні консультації, а також оформлені необхідні заяви й запити.
Для запису на юридичну консультацію необхідно попередньо зателефонувати до приймальні за номером: (0462) 613 731, або залишити повідомлення на сторінках у соціальних мережах.

Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 51 звернення, а також було прийнято 13 заяв. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 2 запити від народного депутата України Сергія Березенка.

Нагадуємо, що надіслати свої запитання, звернення та пропозиції стало ще простіше! Адже відтепер, у чернігівців є можливість додаткової комунікації з приймалнею Сергія Березенка у соціальних мережах: Facebook (https://www.facebook.com/berezenko.info/) та ВКонтакті (https://vk.com/berezenko_info)!


Максим Микитась - ВО №206

Вівторок, 11 квітня.
«Зробимо разом!»
Саме під таким гаслом представники громадської приймальні Максима Микитася провели акцію з прибирання лісопарковової зони у мікрорайоні Масани.
Під час проведення прибирання території перехожим та відпочиваючим було запропоновано взяти учать та допомогти. Однак, на превеликий жаль, ніхто не погодився.:(
Було зібрано та вивезено дуже багато сміття. Активісти відмінно впорались з завданням і власним прикладом закликали чернігівців не забруднювати природу.
По завершенню прибирання, представники громадської приймальні порадували маленьких мешканців мікрорайону повітряними кульками.

Четвер, 13 квітня.
Чергові заняття для дітей відбулись у громадській приймальні Максима Микитася в рамках проекту «Майстерня Домовичка».
Цього разу майстер-клас було присвячено виготовленню писанок у техніці декупаж до Великодня.
Під час проведеного заняття діти весело проводили час: спілкувалися та розважалися. Окрім того, вони виготовили безліч унікальних писанок.
По завершенню майстер-класу помічники Максима Микитася подарували дітям паски до святкового столу.

П’ятниця, 14 квітня.
Помічники народного депутата Максима Микитася завітали до Територіальних центрів соціального обслуговування у Новозаводському та Ріпкінському районах!
Метою візиту було привітати працівників й тих, ким вони опікуються, з наступаючим святом Великодня.
Більшість людей була приємно вражена таким несподіваним візитом й щиро дякували за подарунки.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 23 звернення від громадян, а також було прийнято 16 заяв. Були надані вичерпні консультації та юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 5 звернень від народного депутата України Максима Микитася.
Також звертаємо увагу жителів 206 округу, що надіслати своє запитання, пропозицію та звернення до приймальні можна й за допомогою соціальних мереж: Facebook (https://www.facebook.com/mikitas.info/); ВКонтакті (https://vk.com/mikitas_info)!


Анатолій Євлахов - ВО №207

Народний депутат України Анатолій Євлахов 12 квітня відвідав з робочим візитом районні центри Корюківка і Семенівка.

Робоча поїздка в Корюківку почалася з приємної події в житті чотирьох місцевих родин лікарів центральної районної лікарні, яким народний депутат і голова ОДА вручили ключі від квартир у новобудові.

Винагороду за самовіддану невтомну працю отримали родини Сергія (хірург, лікар-ендоскопіст, учасник Антитерористичної операції) і Вікторії (лікар-педіатр) Милейків; Олексія (лікар-інфекціоніст, учасник АТО) і Вікторії (лікар-радіолог) Булітків; лікар-рентгенолог Тетяна Веретенник; лікар-отоларинголог Олена Мірошниченко.

Анатолій Євлахов також висловив вдячність усім, хто підтримав ініціативу будівництва нового житла в місті та передачу квартир лікарям, зокрема голові ОДА Валерію Кулічу, і побажав родинам, які отримали квартири, щастя в нових оселях.

Після вручення ключів лікарям відбулось урочисте відкриття футбольного поля зі штучним покриттям, яке змонтували на подвір’ї Корюківської загальноосвітньої школи №1.

Наступним пунктом поїздки став районний центр Семенівка, де Анатолій Євлахов зустрівся з місцевою владою і сільськими головами, які беруть участь у створенні об’єднаної територіальної громади. На думку народного обранця, зволікати зі створенням ОТГ не варто. Обговорюючи це питання, він порівняв реформу децентралізації з пасажирським потягом.


Олександр Кодола - ВО №209

Тиждень 10-14 квітня у розкладі Верховної Ради України був пленарним, тому народні депутати займалися роботою у залі парламенту.

Олександр Кодола не пропустив жодного засідання і взяв участь у всіх важливих голосуваннях.  Минулого тижня депутати проголосували важливий закон, співавтором якого єОлександр Кодола. Парламент прийняв закон, який дозволив громадянам безкоштовно приватизувати приміщення гуртожитків, в яких вони мешкають понад п'яти років. За законопроект №1076 сьогодні проголосували 256 депутатів. Це було повторне друге читання з урахуванням пропозицій президента Петра Порошенка. Згідно із законопроектом, вищезазначене право отримують громадяни, що проживають в окремих житлових приміщеннях та у разі, якщо їхні гуртожитки знаходяться у власності об'єднаних територіальних громад. Іще однією умовою для можливості безкоштовної приватизації є те, що мешканець гуртожитку або його сім'я були вселені в гуртожиток на підставі спеціального ордера і проживали в ньому за договором найму жилого приміщення. Відповідно до прийнятого закону, право на приватизацію поширюється на приміщення в гуртожитках, побудованих в радянські часи на загальнодержавні кошти (у тому числі за рахунок державних і колективних підприємств та організацій) та які були включені до статутних капіталів (фондів) господарських товариств та інших організацій, створених у процесі приватизації (корпоратизації) колишніх державних чи комунальних підприємств, в тому числі ті, які в подальшому були передані в статутні капітали інших юридичних осіб або відчужені іншим способом.

Протягом тижня народний депутат, як заступник голови парламентського Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, брав активну участь у роботі Комітету. Зокрема на засіданні Комітету 12 квітня 2017 року розглянуто питання щодо: обрання кандидата до складу Конкурсної комісії з організації та проведення конкурсу на посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг; узгодження законопроектів з питань енергетичної ефективності; концепції законопроекту щодо внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Олександр Кодола продовжує добиватися державного фінансування важливих об’єктів соціальної інфраструктури свого округу. Один з таких об’єктів – будівництво загальноосвітньої школи №5 у м. Носівка, яким нардеп давно опікується. Зокрема, 14 квітня у парламенті оголошено депутатський запит нардепа до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо виділення коштів для здійснення будівельних робіт по об'єкту незавершеного будівництва Носівська загальноосвітня школа І - III ступенів № 5

Також протягом тижня депутат взяв участь у низці ефірів загальнодержавних телеканалів, під час яких обговорювалися гострі питання політичного та економічного життя у державі.

Активно працювали протягом тижня і помічники нардепа. Спілкувалися із мешканцями округу, в громадських приймальнях та під час виїздів до населених пунктів. А Напередодні Великодня помічники нардепа завітали із подарунками до родин наших ніжинських героїв, які загинули під час антитерористичної операції на Донбасі: Шепелюка Олексія, Андрійця Олега, Барана Сергія, Лупікса Яніса, Москотіна Леоніда, Петрика Сергія, Македона Віктора, Яковенка Дениса, Бикова Олега, Баширова Тахіра, Рябухи Сергія, Ткаченка Руслана, щоби привітати зі святом, і ще раз згадати воїнів, які залишили цей світ, захищаючи рідну землю.

«Підтримка та турбота родин, які втратили рідних на цій несправедливій війні дуже важлива. Компенсувати сім’ям їхню втрату неможливо, але залишитись осторонь цієї біди - великий гріх», -так прокоментував Олександр Кодола започатковану ним благодійну акцію.

«Свято Великодня нагадує нам, що молитва і віра допомагає у часи болю та випробувань. Тому ми маємо частіше молитися за мир та спокій на нашій рідній землі та просити у Бога підтримки та захисту. Давайте ж не забувати героїв, які полягли за нашу свободу!», - підкреслив народний депутат.

***

Нагадаємо, що інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Ми звертаємося до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, та пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Тижневі звіти Ви можете надсилати на електронну адресу cg.monitor@gmail.com.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини