Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:24:06

Як стартувала програма "Доступні ліки" в регіонах, дізнавався Прем’єр-міністр

14.04.2017   10:25Агенцiя

З початку квітня в Україні запрацювала Урядова програма «Доступні ліки», якою передбачені безкоштовні медпрепарати для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Як стартувала ця програма в регіонах, дізнавався Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 13 квітня під час селекторної наради з керівниками облдержадміністрацій.

— Сьогодні є вся нормативна база, кошти для того, щоб людей, які потребують постійного лікування, забезпечити необхідними ліками. Важливо, яким чином у регіонах будуть реалізовані програми. Ліки, їхня доступність мають надзвичайно важливе значення для людей. Тож на місцях необхідно провести масштабну роз’яснювальну роботу і забезпечити доступність цієї програми в містах, селах, селищах в усій країні, в кожній області, щоб українці могли скористатися новими можливостями, — підкреслив Прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман нагадав, що на програму Уряд передбачив 500 мільйонів гривень, які вже розподілені між областями. Також він запевнив, що у випадку необхідності Кабмін обов’язково знайде додатковий ресурс.

Персональну відповідальність за якість впровадження програми він поклав на керівників облдержадміністрацій. Вимога до місцевої влади — вчасні розрахунки з аптечними мережами.

— Цю програму забезпечення безкоштовними ліками ми запустили один раз і надовго. Вона буде діяти і цього року, і надалі. Тому я б хотів, щоб процес взаєморозрахунків був якісним і доступність була забезпечена, — наголосив Володимир Гройсман.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч зазначив, що з початку дії програми на Чернігівщині до неї долучилися 24 суб’єкти господарювання — а це 97 аптечних закладів. У найближчих планах — заключення ще десяти угод. За тиждень дії програми вже використано майже 40% коштів, передбачених на квітень.

Зважаючи на високу потребу громадян в отриманні безкоштовних ліків, голова ОДА звернувся до очільника Уряду з проханням вирішити питання наближення розподілених коштів на найближчі місяці.

Володимир Гройсман пристав на цю пропозицію і дав доручення Мінфіну і МОЗу наблизити видатки.

Доручення для МОЗ також прозвучало від очільника Уряду після того, як Валерій Куліч підняв ще одне надважливе для питання — пришвидшення фінансування з боку Міністерства охорони здоров’я для придбання ангіографа в кардіологічне відділення Чернігівської обласної лікарні. На це майже 20 мільйонів передбачила область, 4 мільйони має співфінансувати МОЗ.

Під час селекторної наради Володимир Гройсман акцентував увагу й на деяких інших питаннях, зокрема, пенсійній та земельній реформах, а також ремонті доріг. За його словами, Уряд планує в квітні направити на виконання дорожніх робіт понад 3 мільярди гривень, які були закумульовані на митниці внаслідок перевиконання планів.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.