Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:03:43

В облраді шукали шляхи вирішення проблеми щодо диспропорції в системі оплати праці медиків

03.03.2017   09:36Агенцiя

2 березня в обласній раді відбулася робоча нарада з розгляду звернення обкому профспілки працівників охорони здоров’я України.

Участь в обговоренні взяли перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу«Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Микола Дейкун, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я України Павло Потапко, голова Територіального форуму профспілкових організацій області Сергій Павленко та начальник відділу фінансів соціально-культурної сфери Департаменту фінансів ОДА Юлія Кукуюк.

Розпочинаючи роботу, Валентин Мельничук поінформував присутніх, що до обласної ради надійшло звернення від обкому профспілки працівників охорони здоров’я, в якому порушуються питання щодо необхідності ліквідації диспропорції в системі оплати праці медичних працівників у зв’язку зі встановленням з 1 січня 2017 року мінімальної зарплати в розмірі 3200 гривень. Посадовець відзначив, що така несправедливість створює напружену ситуацію в колективах. Він також акцентував увагу на тому, що під час вирішення питання оплати праці необхідно враховувати інтереси усіх без винятку фахівців.

За словами Павла Попка, в колективах медичних закладів обурені тим, що розрахунок посадових окладів працівників сфери охорони здоров’я здійснюється виходячи з розміру 1 тарифного розряду ЄТС, що складає 1600 грн. Фактично це призводить до того, що оплата праці кваліфікованих спеціалістів прирівняна до некваліфікованої, яка не потребує високого рівня знань та професійних навичок.

За проведеними економічними розрахунками для ліквідації існуючої диспропорції в оплаті праці працівників охорони здоров’я області необхідно більше 78 мільйонів гривень,і з яких майже 3 млн.грн. припадає на обласні медичні заклади.

Варто відзначити, що і управління охорони здоров’я, і обком профспілки неодноразово звертались до профільного міністерства із пропозиціями щодо покращання ситуації з фінансуванням галузі, однак не отримали чіткої відповіді і роз’яснення щодо вирішення проблемних питань.

У свою чергу, Арсен Дідур наголосив на необхідності впровадження чіткого механізму з розрахунку оплати праці працівників сфери охорони здоров’я та запропонував долучити до обговорення цього питання членів президії обласної ради.

Вислухавши думки усіх сторін, учасники зустрічі вирішили, що найближчим часом необхідно детально опрацювати, узгодити усі пропозиції профспілок, роботодавців і депутатів обласної ради, щоб підготувати відповідне звернення до органів центральної виконавчої та законодавчої влади із проханням терміново врегулювати питання справедливої оплати праці працівників охорони здоров’я шляхом виділення додаткових коштів для області.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.