Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:10:09

Депутатський корпус узгодив порядок денний 8 сесії обласної ради

21.02.2017   17:22Агенцiя

21 лютого відбулися засідання президії та постійних комісій обласної ради, під час яких депутатський корпус Чернігівщини визначився із переліком питань, що будуть розглядатися під час пленарного засідання восьмої сесії.

Провів засідання дорадчого органу обласної ради її голова Ігор Вдовенко. До роботи президії долучилися також голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голови постійних комісій та депутатських фракцій, працівники виконавчого апарату обласної ради та представники структурних підрозділів ОДА.

Розпочалося засідання із хвилини мовчання, якою присутні вшанували подвиг учасників Революції гідності та пам’ять загиблих на Майдані Героїв Небесної Сотні.

Після цього члени президії перейшли до безпосереднього розгляду та жвавого обговорення запропонованих проектів рішень.

Першим на пленарному засіданні восьмої сесії депутати та громадськість заслухають публічний звіт голови обласної державної адміністрації за підсумками роботи у 2016 році.

Враховуючи вимоги Бюджетного Кодексу України, профільним департаментом облдержадміністрації на розгляд сесії внесено блок важливих для забезпечення стабільної фінансової ситуації в області проектів рішень. Серед них звіт про виконання обласного бюджету і витрачання коштів резервного фонду обласного бюджету за 2016 рік, який детально проаналізував та прокоментував директор Департаменту фінансів ОДА Валерій Дудко.

Решта два питання стосуються приведення обсягів міжбюджетних трансфертів обласного бюджету у відповідність із Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», а також внесення змін до рішення обласної ради від 27 січня 2016 року № 12-3/VII «Про розміщення тимчасово вільних коштів обласного бюджету в установах банків».

Не виникло зауважень у депутатів до проекту рішення щодо затвердження звітів про результати проведення моніторингу та з оцінки результативності виконання Плану заходів Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року за підсумками минулого року.

Одностайну підтримку серед депутатського корпусу знайшов проект рішення, ініційований головою обласної ради, яким пропонується перегляд тарифних розрядів педагогічним працівникам закладів професійно-технічної освіти при внесенні змін до обласного бюджету на 2017 рік. Водночас Валерій Дудко виступ із ініціативою щодо направлення звернення від депутатів обласної ради до Кабміну щодо справедливого перегляду розміру тарифних розрядів для всіх без виключення педагогічних працівників, яка була підтримана членами президії.

Обласні обранці погодили внесення чергових змін до проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області, які стосуються 7 ОТГ: Бобровицької міської, Новобасанської сільської Бобровицького району, Борзнянської міської, Плисківської сільської Борзнянського району, Куликівської селищної, Носівської міської, Калинівської сільської Носівського району.

Депутати підтримали затвердження надзвичайно актуальних і важливих для області програм, які спрямовані на боротьбу з онкологічними захворюваннями, активізацію національно-патріотичного виховання молоді, а також підтримку сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми.

Члени президії також схвалили затвердження Програми фінансування у 2017 році робіт із будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення. У рамках цієї програми на збереження у 2017 році існуючої мережі автошляхів загального користування державного та місцевого значення і забезпечення задовільних умов безпеки та руху автотранспорту передбачається залучити до 450 мільйонів гривень з обласного бюджету. Коментуючи це питання, Валерій Куліч відзначив, що цьогоріч буде здійснено ремонт автомобільної дороги державного значення загального користування Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки та ділянку Кіпті-Чернігів автодороги державного значення М-01. Крім того, посадовець наголосив на тому, що 20 млн.грн, які були додатково виділені з обласного бюджету на ремонт автошляхів і через погані погодні умови залишились не використані у 2016, будуть обов’язково освоєні у поточному році.

Окремий блок питань, які виносяться на розгляд сесії, стосується охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів і багатств регіону. Зокрема, проектом рішенняпропонується затвердити перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2017 рік в сумі 22 мільйони 573 тисячі гривень.

Крім того, депутати підтримали внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014 - 2020 роки та Положення про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області, а також затвердження Регіональної схеми екологічної мережі Чернігівської області.

Депутати дали згоду на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки для КП «Ліки України» Чернігівської обласної ради та товариству з обмеженою відповідальністю лікувально-профілактичному закладу «СІММЕД».

Члени президії підтримали проекти рішень щодо перейменування Щорської загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів та позашкільного навчального закладу «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій».

Серед іншого на розгляд сесії виноситься питання про передачу у довгостроковебезоплатне користування Чернігівській єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату пам’ятку архітектури національного значення будівлю Вознесенської церкви, що розташована у смт. Козелець. Враховуючи неодноразові звернення Чернігівської єпархії УПЦ КП до органів влади з проханням про передачу їй даної церкви, а також позицію профільного Міністерства культури України, яке не заперечує цьому, депутати підтримали цей проект рішення.

Низка питань порядку денного пов’язана з управлінням та розпорядженням об’єктами комунальної власності громади. Зокрема, депутати погодили включення до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, що підлягають приватизації у 2017 році, цілісного майнового комплексу бази відпочинку «Механізатор», разом із земельною ділянкою, що знаходиться на території Серединської сільської ради Чернігівського району та майнового комплексу комунального підприємства «Чернігівський обласний магазин наочних посібників та учбового обладнання» разом із земельною ділянкою, що знаходиться в місті Чернігові.

Не виникло серйозних зауважень та заперечень серед депутатського корпусу і щодо прийняття оновленого Порядкускладання, затвердження та контролю виконання фінансового плану комунального підприємства Чернігівської обласної ради, що дозволить підвищити ефективність їх роботи та встановити єдину методологію фінансового планування.

Серед питань, які були схвально сприйняті всіма членами президії, проект рішення про надання комунальному підприємству «Чернігівоблагроліс дозволу на безоплатну матеріальну допомогу» військовій частині В50654, що дислокується у Херсонській області та підпорядкована оперативному командуванню «Південь» Збройних Сил України, у вигляді лісоматеріалу в обсязі до 100 метрів кубічних для спорудження фортифікаційних споруд.

Члени президії погодили внесення змін до рішення «Про ліквідацію КП «Центр державно-приватного партнерства» Чернігівської обласної ради» у зв’язку із звільненням з посади директора та головного бухгалтера зазначеного вище комунального підприємства.

Депутати також підтримали пакет рішень щодо встановлення зменшеного розміру орендної плати низці громадських організацій та об’єднань. Серед них «Жіноча волонтерська сотня самооборони Чернігівщини», Чернігівські обласні відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля та Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів -інтернаціоналістів), «Родина воїна».

Розглянули цього дня і чимало кадрових питань, які стосувалися продовження дії контракту, звільнення та призначення керівників низки комунальних закладів області.

У чергове на розгляд сесії винесено питання про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Андрія Прокопенка. Як відомо, заява про складання депутатських повноважень за власним бажанням надійшла від народного обранця ще 15 вересня минулого року, проте відповідне рішення не було прийнято на попередніх, шостій і сьомій, сесіях. У свою чергу депутат свою заяву не відкликав і наполягає на повторному розгляді даного питання.

Без жодних зауважень члени президії підтримали звернення до керівництва держави щодо вирішення актуальних питань, які хвилюють громаду області. В них, зокрема, висловлюється необхідність прискорення розгляду законопроекту № 5240 від 07.02.2017 р., яким пропонується продовжити підготовку молодших спеціалістів у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації до 2020 року, коли буде остаточно законодавчо врегульований статус технікумів і коледжів у системі вищої освіти України. Крім того, депутати висловлюються за необхідність перегляду соціального нормативу користування житлово-комунальними послугами, недопущення продажу земель сільськогосподарського призначення. Водночас чимало зауважень і критичних коментарів у депутатів викликало звернення до центральних органів влади щодо підтримки торговельної блокади. Врешті-решт, після тривалих дискусій депутати проголосували за зняття з порядку денного проекту рішення, яке, на думку більшості, містить некоректні формулювання. Проте члени президії погодились підтримати відкоригований текст звернення, де б пропонувалось законодавче врегулювання торговельно-економічних відносин на території Луганської та Донецької областей.

Члени президії також підтримали низку депутатських запитів своїх колег.

Більш детально усі питання порядку денного майбутньої сесії депутати проаналізували та обговорили під час засідань постійних комісій, за підсумками яких надали розробникам свої рекомендації і пропозиції.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю Виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини