Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:25:03

На сторожі морального спокою суспільства — і влада, і громадськість

18.02.2017   11:52Агенцiя

За чотири роки дії Комплексної обласної програми підтримки сім’ї, забезпечення ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми на Чернігівщині спостерігається тенденція до збільшення кількості повних багатодітних родин, а також з кожним роком фіксується все менше звернень щодо насильства у сім’ї.

Про це повідомила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш на засіданні профільної Міжвідомчої ради за участі заступника голови — керівника апарату ОДА Наталії Романової.

На реалізацію запланованих заходів у рамках програми витрачено більше 1,4 мільйона гривень. Кошти спрямували на придбання побутової техніки та меблів для багатодітних родин та необхідних речей для сімей загиблих учасників АТО.

Чимало уваги приділено профілактиці насилля в родині та захищеності материнства.

— Важче за все спонукати людину зробити перший крок, інші вона робитиме за інерцією. Наше завдання — допомогти суспільству усвідомити, що життя без насильства — це норма. Варто зауважити, що дуже вдалою на цю тему видалася акція «Ця рука ніколи не вдарить!», — зазначила Наталія Романова.

Показовим є і той факт, що до організації заходів із забезпечення ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми долучаються не лише відповідні державні установи, а й громадські організації.

Цього ж дня представники Міжвідомчої ради розглянули і проект програми до 2020 року, який планують винести на найближчу сесію обласної ради.

Обговорили і план роботи на поточний рік, зокрема проведення регіональної інформаційно-просвітницької акції «Жінки, знайте свої права».

— На жаль, сьогодні по країні почастішали випадки дитячих суїцидів. Дітей спонукають до самогубства через соціальні мережі. Найвразливішими є підлітки з неблагополучних родин. Наше завдання зробити все необхідне, аби вберегти дітей від цього, — акцентувала заступник голови — керівник апарату ОДА. — Варто зауважити, що в більшості створених об’єднаних територіальних громадах планують передбачити посаду соціального працівника. Представники ОТГ вже консультуються з цього приводу у спеціалістів відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини