Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:10:57

При Чернігівському міському голові буде створена міська рада церков і релігійних громад

17.02.2017   09:32

У Чернігівській міській раді міський голова Владислав Атрошенко зустрівся з представниками різних релігійних конфесій міста для обговорення найбільш гострих питань сьогодення, які можна і необхідно вирішувати спільними зусиллями.

Серед найбільш важливих питань: демографічна ситуація у місті, морально-психологічний стан суспільства, налаштованість людей на позитив, взаємоповага один до одного та до держави.

Міський голова, зокрема, навів статистичні дані про те, що впродовж багатьох років смертність у нашому місті перевищує народжуваність. А за останні декілька років населення міста скорочується майже на тисячу людей щороку, не зважаючи навіть на те, що населення міста поповнилось за рахунок переселенців зі сходу країни.

На переконання міського голови, це загрозлива тенденція для міста та його майбутнього, тож для позитивної динаміки кожній сім’ї бажано народжувати не менше 3-х дітей. 

У цьому питанні присутні були єдиної думки, що і світській владі, і церковній потрібно об’єднувати зусилля у проведенні роз’яснювальної роботи серед людей. Представники духовенства говорили також про те, що велика відповідальність у цьому сенсі лягає й на медичних працівників, які мають бути дуже уважними та обережними в питаннях штучного переривання вагітності жінок.

Представники релігійних громад важливою вважають і співпрацю в напрямку фізичного та морального оздоровлення населення. Адже сьогодні спостерігається поширення наркоманії, алкоголізму, є тенденція до росту суїцидів, особливо серед молоді. 

Крім того, на зустрічі порушили питання необхідності об’єднання зусиль в організації надання морально-психологічної допомоги воїнам АТО. Ця робота, на думку присутніх, важлива не тільки на передовій, де фактично весь час перебувають представники різних конфесій, але й вдома для бійців, які повертаються з АТО і потребують морально-психологічної підтримки для зняття стресу.

Торкнулися також питання проведення спільних свят, які відроджують українські традиції та мають велику об’єднавчу силу. Відзначено, що багато чернігівців, зокрема, серед прихожан католицької церкви вдячні за проведення цікавих різдвяних свят у місті цього року.

Владислав Атрошенко також наголосив, що спільними зусиллями треба перемагати той негатив, що йде від різних джерел отримання інформації, в тому числі й газет, телебачення та ін. Навіть сильна особистість може почувати себе пригніченою через такий шалений тиск негативу, - сказав він.

Міський голова також нагадав про необхідність об’єднати зусилля всіх релігійних громад у підтримці міської влади щодо дотримання порядку та чистоти в місті. Це й проведення суботників, і спільні зусилля у боротьбі з вандалізмом. «Нам усім необхідно дбати про чистоту й порядок у місті, якому понад 1300 років», - зауважив Владислав Атрошенко.

Висловлені думки про позитивну практику інших українських міст щодо проведення телевізійних передач, наприклад, круглих столів, за участю представників духовенства. Тематична спрямованість таких зустрічей перш за все - це пропагування сімейних цінностей, фізичного та морального оздоровлення суспільства та інші.

Присутні були єдині в думці, що усім релігійним громадам міста треба шукати те, що їх об’єднує, а не роз’єднує.

Як результат сьогоднішньої зустрічі, представники всіх релігійних конфесій підтримали рішення про створення міської ради церков і релігійних громад при міському голові для вирішення спільних завдань у місті.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини