Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:27:38

Облрада долучилася до врегулювання критичної ситуації з надання послуг із водовідведення каналізаційних стоків у Бобровиці

09.02.2017   10:02

Відбулася нарада щодо критичної ситуації з надання послуг із водовідведення каналізаційних стоків у м.Бобровиця.

У засіданні взяли участь заступник голови обласної ради Арсен Дідур, голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин Віктор Кияновський, депутати обласної ради Василь Нестерук, Сергій Баришовець, Микола Каленюк, Микола Мисник, Іван Якуб, а також заступник Бобровицького міського голови Сергій Циба, в.о.директора КП «Міськдобробут» Георгій Дудар, директор Бобровицької філії ТОВ «Буринський молокозавод» Сергій Литовченко та начальник відділу представництва інтересів громадянина та держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури області Андрій Хряпа, представники комунальних служб та природоохоронних органів.

Арсен Дідур поінформував учасників наради, що до обласної ради звернулося КП «Міськдобробут» із проханням допомогти у врегулюванні ситуації щодо водовідведення каналізаційних стоків на очисні споруди Бобровицької філії ТОВ «Буринський молокозавод».

Заступник Бобровицького міського голови Сергій Циба та в.о.директора КП «Міськдобробут» Георгій Дудар поінформували про проблему з очищення стічних вод в Бобровиці та загрозу можливого припинення надання послуг Бобровицькою філією ТОВ «Буринський молокозавод» у зв'язку із зростанням заборгованості з оплати платежів.

Заборгованість виникла через помилкові розрахунки показників та визначення об'єму стоків, які неможливо точно встановити без лічильника. До того ж, договори про надання послуг з очищення стічних вод укладені не з усіма фактичними споживачами, а бюджетні установи міста не розрахувалися за січень поточного року.

Керівник Бобровицької філії ТОВ «Буринський молокозавод» озвучив власне бачення ситуації та, обґрунтувавши її економічними показниками, технологічними умовами, висловився за конструктивне розв'язання проблеми, недопущення збитковості та подальше співробітництво на користь громади м.Бобровиця.

Заслухавши всі сторони діалогу, Арсен Дідур повідомив, що вчора порушене питання обговорювалося на робочій зустрічі у заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Сергієнка. У свою чергу депутати обласної ради звертали увагу очільника комунального підприємства «Міськдобробут» на необхідність укладання договорів із усіма користувачами в Бобровиці та встановлення лічильника чи побудови альтернативних очисних споруд із залученням коштів екологічних програм, які реалізуються в області. Депутати нарікали, що проблема очищення стічних вод виникла ще торік, але для них вона є новиною, бо ніхто не звертався за допомогою чи порадою.

Під час обговорення Арсен Дідур наголосив, що обласна рада бере питання на контроль, адже нікому не потрібне подальше загострення конфлікту та назрівання екологічного лиха. Виступаючий критично оцінив роботу районного керівництва Бобровиці, оскільки вирішення проблеми належить саме до їхньої компетенції і назрілу ситуацію можна було врегулювати на місцевому рівні.

За підсумками наради рекомендовано Департаменту ЖКГ облдержадміністрації надати допомогу КП «Міськдобробут» у питанні адміністрування надходження платежів від населення та юридичних осіб за послуги з водовідведення. Крім того, прискорити процес проведення обліку споживачів та укладання з ними договорів.



Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.