Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:59:22

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу в окрузі та приймальнях

06.02.2017   23:27Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Сергій Березенко - ВО №205

Понеділок, 30 січня.
За підтримки народного депутата України Сергія Березенка в місті Чернігові відбулись триденні змагання за кубок України з лижних гонок.
Більше трьохсот лижників з Одеси, Ужгорода, Миколаєва та інших куточків країни зібрались у Чернігові, щоб позмагатися за кубок України у спринтерській гонці й вільному стилі на 1600 метрів. Участь у змаганнях взяли як прості любителі, так і заслужені майстри спорту України у трьох вікових категоріях.
Змагання за кубок відбулись на території спортивної навчальної бази СДЮШОР з лижного спорту  й стали вже традиційними, адже проводяться більш ніж десятий рік поспіль.
Під час нагородження, спортсменів привітало керівництво закладу, представники місцевої влади. Помічник народного депутата Сергія Березенка вручила кращим лижникам медалі та грамоти, а також побажала здоров’я і подальших звершень у спорті.

Вівторок, 1 лютого.
Розпочався ряд заходів на базі приймальні народного депутата Сергія Березенка, присвячені інформаційній безпеці та інформаційній війні.
Як зазначають експерти, інформаційна війна проти нашої держави велась завжди. Однак на це явище ніхто не звертав особливої уваги, доки не почалися воєнні дії на території України. На сьогодні бути обізнаним у цій темі дуже важливо для кожного українця. Адже вірити неправдивій інформації і означає стати жертвою цієї війни.
Саме тому за сприяння народного депутата Сергія Березенка у громадській приймальні відбулась перша лекція присвячена темі війни в інформаційному просторі. Провів її для членів клубу «Від щирого серця» представник ІТ-індустрії Сергій Панько.
На цьому просвітницька робота не припинятиметься. Найближчим часом експерти проведуть подібний захід у стінах Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка.

П’ятниця, 3 лютого.
Візит народного депутата України Сергія Березенка до Чернігова.
Під час візиту народний депутат України Сергій Березенко побував у першій міській лікарні, оглянув результати ремонту, проведеного за кошти Державного фонду регіонального розвитку та зустрівся з персоналом  медичного закладу.
За ініціативи Сергія Березенка, минулого року, лікарні було виділено 2 мільйони гривень з Державного фонду регіонального розвитку. Кошти пішли на реконструкцію фізіотерапевтичного відділення. Приміщення повністю відремонтували. Усього за півроку здійснили величезний обсяг робіт — замінили комунікації, вікна, провели реконструкцію басейну, відремонтували масажний кабінет, сауну, кімнату відпочинку, душові.  Особливо пишаються медики ванною для підводного масажу. Аналогів цьому відділенню в лікарняних закладах міста немає.
Сергій Березенко наголосив, що наступного року сприятиме залученню додаткових коштів з державного бюджету. Народний депутат впевнений, що за допомогою спільного фінансування міста, області і держави можна буде відремонтувати ще не одне відділення. Окрім того, Сергій Березенко подякував лікарям, які переймаються питаннями удосконалення медицини.
Чим більше таких відділень, чим якісніші будуть медичні послуги, тим більше сюди приїжджатиме людей і лікарня зможе заробити кошти. «Кінцева мета — якісні медичні послуги і гідна зарплата лікарям», — упевнений народний депутат. За його словами, лікар має заробляти не менше 20 тисяч гривень. Сергій Березенко переконаний, що рейтинг медичних закладів буде зростати і Чернігів вийде на перші місця з якості надання послуг. 

Також, 3 лютого, у громадській приймальні народного депутата України Сергія Березенка були названі фіналісти конкурсу проектів з розвитку міста.
Конкурсна комісія назвала 4 фіналіста. Серед них: проект «Вільне місто» по усуненню бар’єрів для людей з вадами зору, а саме він передбачає встановлення звукових сигналізаторів на світлофорах Чернігова; проект по створенню знаку «Я люблю Чернігів»; створення сучасного фільму про Михайла Коцюбинського; а також проект «Сад рівності» на розробку проектно-кошторисної документації.
Сергій Березенко особисто вручив переможцям сертифікати на 30 000 грн., виділених з власної заробітної плати, на реалізацію даних проектів.

Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 74 звернень, а також було прийнято 28 заяв. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 4 запити від народного депутата України Сергія Березенка.

Максим Микитась - ВО №206


Четвер, 2 лютого.
Продуктивні та насичені тижні проходять у громадській приймальні народного депутата Максима Микитася.
На базі приймальні працює фаховий юрист, який безкоштовно надає послуги населенню. Бажаючі отримати юридичну допомогу зверталися із досить різноплановими проблемами.
Найчастіше задавали запитання щодо перерахунку пенсій, пільг та виплат для дітей, які позбавлені батьківського піклування. Адже постійні зміни та новації у законодавчій системі стимулюють людей звертатися за юридичною допомогою, аби бути обізнаним в тому, яку матеріальну підтримку від держави вони можуть мати.
Були звернення з приводу субсидій: фахівець роз’яснив процедуру їх нарахування. Також юрист надавав консультації щодо житлово-комунальних питань. Адже одних чернігівців турбувала відсутність гарячої води, інших – ледь теплі батареї у їхньому помешканні.
Загалом, протягом тижнядо приймальні за допомогою у вирішенні різних життєвих питань звернулось близько півсотні людей.

П’ятниця, 3 лютого.
Дитячий сміх лунав у Чернігівському кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді.
За сприяння народного депутата України Максима Микитася там відбувся показ мультфільму «Пригоди Котигорошка». Більше трьохсот дітей молодшого шкільного віку із Новозаводського району Чернігова вмістила зала Центру.
Діти із захопленням дивилися мультфільм, в основі якого лежить український фольклор — народні казки та міфи. А в образі Котигорошка втілені богатирська сила, стійкість у боротьбі проти ворогів, вірність та кмітливість.
Після завершення перегляду дітлахи охоче ділилися між собою враженнями від мультфільму.

Неділя, 5 лютого.
Шашковий турнір відбувся у Ріпках за сприяння народного депутата України Максима Микитася.
Змагання проходили у залі Ріпкинської районної бібліотеки. Проводив турнір головний спеціаліст сектору у справах сім'ї, молоді та спорту районної державної адміністрації Петро Транківський.
В результаті напружених поєдинків третє місце посів Анатолій Самойлович, друге - Леонід Мельниченко. Першість виборов сімейний лікар районної лікарні Іван Лук`яненко. До речі, під час минулорічного турніру Іван Лук`яненко також здобув перше місце.
Подарунки переможцям та призерам від народного депутата Максима Микитася вручила його помічник Ірина Примера.
Призи від нардепа також отримала наймолодша учасниця турніру – 11-класниця Ангеліна Смоліговець та найстарший – 70-річний Леонід Іванович Мельниченко. Він грає в шашки більшу половину свого життя.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 39 звернення від громадян, а також було прийнято 16 заяв. Були надані вичерпні консультації та надана юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 5 звернень від Народного депутата України Максима Микитася.

Олександр Кодола - ВО №209

У період між парламентськими сесіями народний депутат України Олександр Кодола продовжував активну роботу в окрузі та на Чернігівщині.
У вівторок 31 січня депутат зустрівся із працівниками Чернігівської міської лікарні №2. 
Депутат передав медикам чотири мультифункціональні монітори пацієнта загальною вартістю 150 тисяч гривень, закуплені за рахунок коштів, які він залучив для медичних закладів Чернігівщини.

Разом із головним лікарем Володимиром Фалем Олександр Кодола проінспектував, як працює новопридбана медтехніка, що вже встановлена в кардіологічному та реанімаційному відділеннях лікарні. Легкий, мобільний апарат дозволяє контролювати відразу декілька параметрів життєдіяльності пацієнта: температуру, пульс, частоту дихання, насиченість киснем крові, дозволяє отримати кардіо-показники тощо, а акустична і візуальна тривоги своєчасно повідомляють при погіршенні стану пацієнта.
В цілому у 2016 році тільки на потреби медичних закладів виборчого округу та області депутату вдалося залучити майже 4 мільйони гривень. За ці кошти закуплено обладнання для обласних, міських та районних лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги у всіх районах округу, Ніжинського пологового будинку, розпочато реконструкцію Срібнянської ЦРЛ тощо.
У середу 1 лютого нардеп взяв участь у зустрічі з підприємцями області, організованій Чернігівською торгово-промисловою палатою, присвяченій підготовці звернень підприємців до Президента України з приводу прийняття ВРУ деяких законодавчих актів щодо змін у містобудівній діяльності.

У четвер 2-го лютого Олександр Кодола працював у Ніжині.
День був насиченим, народний зустрівся із медпрацівниками Ніжинської  ЦРЛ та Центру первинної медико-санітарної допомоги для передачі їм медичного обладнання, загальною вартістю 445 тисяч гривень, які надійшли в район за його ініціативи з фонду соціально-економічного розвитку. https://www.facebook.com/oleksandr.mihalich/posts/1278486345577522
Зокрема лікарня отримала дефібрилятор – апарат для запуску роботи серця при його зупинці, виробництво Ніжинської фірми «Метекол», а також апарат штучної вентиляції легень «Біомед» – необхідний для забезпечення функції дихання при оперативних втручаннях та різних загрозливих для життя станах у пацієнтів, на загальну суму 190 тис. грн. Новенький апарат штучного дихання, цього дня вперше вже задіяли при проведенні хірургічної операції.
Крім того, депутат поспілкувався з медиками і щодо тарифної сітки для медичних працівників та обговорив питання щодо закупівлі необхідного обладнання для районної лікарні в цьому році, зокрема сучасного апарату ультразвукового дослідження. Щодо останнього керівництво районної влади спільно із сільськогосподарськими підприємствами, сільськими радами та просто небайдужими громадянами шляхом благодійної допомоги вже розпочало роботу у цьому напрямку. Депутат теж пообіцяв зробити свій внесок для закупівлі апарату УЗД.
У свою чергу Центру первинної медико-санітарної допомоги, (головний лікар Іван Бондар), який об’єднує 6 лікарських амбулаторій та 43 фельдшерські пункти у районі отримав 3 електрокардіоргафи (на суму 81 200 грн.); 2 комплекти обладнання для стерилізації та зберігання медичного інструменту (на суму 23 500 грн); 50 сумок-вкладок для кожного ФАПу, повністю укомплектованих для надання невідкладної допомоги (на суму 150 тис.грн). Всього на суму 254 700 тис. грн.
27 сумок-вкладок були вручені після зустрічі присутні фельдшерам, інші найближчим часом будуть направлені усім ФАПам.

Наступними були зустрічі із персоналом Ніжинського міського пологового будинку та міського Центром первинної медико-санітарної допомоги. Де парламентар вручив та перевірив, як працює придбане за його сприяння обладнання й прилади.
Ніжинський міський пологовий будинок поповнився:
стойкою лапараскопічною, лапараскопом, відеокамерою, монітором, джерелом світла, обладнанням для проведення операцій (затискачі, токарна гільза) загальною сумою в 190 тис. грн.

До речі тут спільними з облдержадміністрацією зусиллями завершується ремонт акушерського відділення, для чого було залучено більше 9 млн грн коштів державного бюджету.
Для Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги придбали:
- Кисневі концентратори Біомед 7F 3 шт.
- Апарат імпульсний низькочастотний магнітотерапії "Алімп-1" 3 шт.,
ТУБУС Кварц - 4 апарати,
УГН-01М (кварцовий ультрафіолетовий опромінювач,
УВЧ 80-4 Ундертерм (апарат для УВЧ терапії, призначений для лікувального впливу електромагнітним полем). Все разом на суму 150 тис грн.
Медики показали та розповіли, як працює подароване обладнання, та пояснили, що потрібно ще придбати, аби працювати ефективніше на благо громади та міста.

Таким чином всі медичні заклади 209 виборчого округу, а це Ніжинська міська лікарня та пологовий будинок, Ніжинська, Носівська, Срібнянська, Варвинська районні лікарні, центри первинної медичної допомоги кожного району, а також Ніжинський тубдиспансер, Чернігівська обласна лікарня, дитяча обласна лікарня, Чернігівський онкодиспансер і міська лікарня #2 отримали нове медичне обладнання вартістю майже на 200 тис грн для кожного закладу.
Медицина і освіта залишаються пріоритетом у роботі депутата і 2017 року.
Також народний депутат у Ніжині провів зустріч із представниками місцевих ЗМІ. Прес-конференція депутата булла присвячена звіту по діяльність за два роки роботи у парламенті.
https://www.facebook.com/oleksandr.mihalich/posts/1279794278780062
А от наступну зустріч із громадськістю, керівництвом Ніжина та району, депутатами міської і районної ради можна було визначити як загальноміський прийом громадян у Ніжині. На цій зустрічі також була присутні директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка та депутат Чернігівської обласної ради Наталія Копиця.
Проблеми, підняті ніжинцями під час зустрічі, стосувалися різних аспектів життя міста та району, починаючи від проблеми з працевлаштування та відтоку робочої сили за межі міста та України, закінчуючи особистими питаннями громадян.
Жваве обговорення викликала тема про можливе перенесення міської поліклініки до нещодавно відремонтованого приміщення ніжинського пологового будинку. І хоча, як запевняє міський голова Анатолій Лінник, ця ідея знаходиться лише в процесі експертного дослідження, громадськість міста вже стурбована можливими змінами.
А загалом піднімалися теми, які так чи інакше вже озвучувалися раніше, зокрема проблема з переходом через залізничні колії на станції Ніжин, яка викликає вже декілька років невдоволення ніжинців та гостей міста, проблема забруднення річки Остер, створення на базі школи №14 дитячого садка тощо.
Депутат звернувся до ніжинців з проханням не залишатися осторонь від нагальних питань життєдіяльності міста і разом зі мною та місцевою владою їх вирішувати.
 «Ми разом працюємо, щоб робити життя наших громад кращим. Сьогодні ми бачимо на прикладі появи у місті нового дитячого садка, появи нових сучасних дитячих майданчиків, реконструкції єдиного плавального басейну, оновлення медичних і освітніх закладів, і ще багатьох інших реальних справ, що разом ми можемо вирішити багато питань. Будемо продовжувати працювати так і надалі та змінювати наше місто і весь округ на краще», наголосив під час зустрічі Олександр Кодола.
Також протягом тижня народний депутат дав ряд коментарів із актуальних проблем держави кільком загальнодержавним телеканалам.
У неділю 5 лютого Олександр Кодола разом із військовослужбовцями, керівниками Чернігова та громадськими активістами приєднався до флеш-мобу #22pushupchallenge на знак солідарності з українськими воїнами-учасниками війни на Донбасі.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини