Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:34:26

Секретар Вертіївської ОТГ: "За перший рік громада попрацювала дуже гарно"

23.01.2017   08:26Агенцiя

Секретар Вертіївської об’єднаної територіальної громади Ольга Устименко розказала про перший і найважчий рік існування громади. Поділилася планами на 2017 рік.

- Ольга Григорівно, розкажіть, які ж перші успіхи громада здобула у 2016 році?
За перший рік Вертіївська ОТГ, на мою думку,  попрацювала дуже гарно. Звичайно, були труднощі і не малі. Дуже багато невідповідностей у законодавчій базі. Але ми все це вирішували на місцевому рівні за допомогою і підтримки області, а також Києва.
Вдалося реалізувати коштами Мінрегіонбуду ряд проектів, а саме: будівництво копаної водойми і облаштування прилеглої території, капітальне будівництво твердого покриття вулиць. П’ять вулиць ми заасфальтували. Були деякі питання щодо доопрацювання, але на 2017 рік питання є вирішеними. Це найбільші проекти. За власні кошти ми зробили  ремонт Вертіївської ЗОШ, поточний ремонт дитячого садка та Бобрицього сільського клубу, вуличне освітлення. А також, висипка, грейдерування та ремонт ґрунтових доріг по об’єднаній громаді. Кожне село, кожен населений пункт отримав з бюджету сільської ради кошти. Тим самим було зроблено: по с.Бобрик – відремонтовано багато вулиць та ґрунтоване покриття доріг, а також опалення по Бобрицьому сільському клубу, упорядковано бібліотеки, виділені гроші на ФАП. По Малій Кошелівці – встановлений дитячий майданчик, впорядкований центр, відремонтовано опалення у адмін. приміщені. У с.МалаКошелівка школа була мало укомплектована, томі її закрили і організували підвіз дітей до Вертіївської ЗОШ та дитячого садка. Проводиться ремонт за власні кошти ясельної групи дитячого садка «Вертіївського колосу». У дитячому садку у нас багато діток, а саме 193 на сьогоднішній день. Є плани на майбутнє розширювати його, а також покращувати демографічну ситуацію. Підвозяться сьогодні дітки із Титівок, Бобрика, Лісового. Менші села, які навкруг Вертіївки, вони відвідують школу і дитячий садок у нас.

- Чи є вже якісь плани на 2017 рік?
На 2017 рік плани теж великі. Найбільший проект – це центр дозвілля, якого не має у Вертіївці. Це найбільший проект і ми плануємо залучити і державні кошти, і інвестиції. Хочемо почати будівництво центру дозвілля і спортивно-культурного комплексу. Ми вже замовили проект і в цьому році плануємо розпочати його реалізацію. Також, плануємо закінчити дороги і вуличне освітлення по всім населеним пунктам ОТГ. Це ті основні проблеми, які турбують сільське населення. А ще це утримання ФАПів, тому що медичне обслуговування – це дуже важливо для сільського населення.


Офіс Реформ при Чернігівському РВ АМУ

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини