Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:53:49

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: в округах на свята залишилися тільки двоє?

16.01.2017   22:34Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Проте ми сподіваємося, що у 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Максим Микитась - ВО №206

Вівторок, 10 січня.
Народний депутат України Максим Микитась завітав до Чернігівської обласної дитячої лікарні з метою вивчення ситуації перед початком медичної реформи, а також з подарунками для діток.
«На мій погляд, реформа відбудеться тоді, коли держава повернеться обличчям до докторів, а також допоможе їм обладнанням, навчанням, ремонтами», - зауважив Максим Микитась.
Окрім того, Народний депутат підкреслив, що: «Лише від здорової нації буде здоровий патріотичний дух».

Середа, 11 січня.
З успішним завершенням процесу створення об’єднаної територіальної громади привітав мешканців Количівки Народний депутат України Максим Микитась.
На зустрічі з громадою він також привітав дітей та дорослих з Новим роком та Різдвом, а також передав подарунки дітлахам. Максим Микитась запевнив, що буде підтримувати їх та новообраного голову Іванівської громади, а також додав: «Ті започатковані аспекти децентралізації, які поставлені сьогодні, є основою не лише бюджету, а взагалі основою розвитку самоврядування і розвитку економіки нашої країни. Децентралізація – це не просто розвантаження для центрального бюджету, а дуже великий, потужний, управлінський важіль. Це дасть змогу людям на місцях самостійно визначати пріоритети у розвитку та життєдіяльності громади».

Різдвяна казка для малечі від Народного депутата України Максима Микитася відбулась для більш ніж 200 дітей 1- 4 класів сіл Хмільниця, Довжик, смт. Михайло Коцюбинське Чернігівського району. Під час Різдвяних свят вони поринули у цікаву, захоплюючу казку розваг у розважальному комплексі «Базис», що у Чернігові. Активні канікули для малечі Чернігівського району організовані за сприяння Народного депутата України Максима Микитася.
На дітей чекали веселі аніматори, які пропонували малечі запальні конкурси. Від нестримного сміху та веселощів важко було втриматись на місці: дітлахи із задоволенням грались та розважалися. Окрім того, вони також отримали солодкі подарунки від народного обранця.

 Четвер, 12 січня
Представники громадської приймальні Народного депутата України Максима Микитася завітали на тренування до жіночої збірної ВК «Любеч». Ірина Примера, помічник Народного депутата України, подарувала збірній волейбольні м’ячі, які так були необхідні для команди. Вже найближчим часом ВК «Любеч» буде випробувати свої сили на волейбольній першості області та зіставлять добру конкуренцію командам Чернігова, Ніжина та Прилук. Дівчата-волейболістки мають насичений режим та графік тренувань який виховує спортивний дух в молоді, що сприяє гарним результатам в змаганнях, а також загартовує особистість.

П’ятниця, 13 січня
Кажуть, що в тому домі, де побували щедрувальники, протягом року пануватиме щастя. Наприкінці останнього робочого дня тижня – у день Маланки – чернігівські щедрівники порадували колектив громадської приймальні народного депутата України Максима Микитася. Групи дітей заспівали традиційних пісень з побажаннями достатку та добробуту. На знак вдячності помічник народного депутата України Максима Микитася Ірина Примера вручила гостям солодкі подарунки.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 26 звернення від громадян, а також було прийнято 12 заяв. Були надані вичерпні консультації та надана юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 5 звернень від Народного депутата України Максима Микитася.

Олександр Кодола - ВО №209

Робочий тиждень 10-13 січня 2017 року народний депутат України Олександра Кодоли працював з виборцями в окрузі.
Зокрема 10 січня він провів прийом громадян в Чернігові. На прийомі побувало 7 громадян.
Наступні два дні були присвячені роботі безпосередньо в районах 209 виборчого округу. Зокрема   під час робочої поїздки до Ніжина 11 січня Олександр Кодола передав медикам міста обладнання на 250 тисяч гривень.
 «25 років ми не отримували нового обладнання, на нас не звертали уваги. А сьогодні у нашого колективу з'явилася віра у майбутнє", - сказав головний лікар обласного медичного закладу "Ніжинський протитуберкульозний диспансер" Іван Коросько під час робочого візиту до медзакладу народного депутата України Олександра Кодоли.
Народний депутат під час зустрічі вручив працівникам медичного закладу найнеобхідніше медичне, комп'ютерне та побутове обладнання (негатоскоп, біохімічний аналізатор, аквадистилятор, мікроскоп, пральну машину, холодильник та комп’ютерну техніку) на загальну суму 150 тисяч гривень.
А ще депутат завітав і до дитячого відділення Центральної міської лікарні.
«Місяць тому, коли ми вручали медичне обладнання для Ніжинської міської лікарні, я пообіцяв окремо допомогти і дитячому відділенню. Тоді на зустрічі з колективом лікарні у завідуючої дитячим відділенням були певні сумніви чи стане це реальністю. А вже сьогодні нове обладнання монітор пацієнта, функціональні ліжка та пересувний бактерицидний опромінювач на загальну суму 100 тисяч гривень ми вже  перевірили в роботі. Свої зобов’язання я завжди виконую», - сказав народний депутат, спілкуючись і з працівниками дитячого відділення.
Підтримка медичним закладам стала одним із пріоритетів у роботі Олександра Кодоли, депутат не тільки голосував за підвищення на третину заробітної плати медикам у держбюджеті на 2017 рік , але минулого року з його депутатського фонду на закупівлю обладнання для медичних закладів м. Ніжина та Ніжинського району виділено коштів майже на мільйон гривень.
Також того дня депутат зустрівся із працівниками культури міста. Він вручив обладнання сцени, музичні інструменти, сценічні костюми більш ніж на півмільйона гривень. Ці кошти виділено з фонду соціального розвитку за клопотанням народного депутата Олександра Кодоли на підтримку закладів культури у Ніжині. 
Зокрема на виділені за сприяння депутата кошти закуплено: світодіодний слідкуючий прожектор, 22 прожектори направленого світла, генератор низького диму, мікшерний пульт, а також сценічні костюми для ансамблю «Вікторія».
Крім того депутат не оминув проблему Ніжинської дитячої музичної школи, яка вже багато років не оновлювала свої інструменти. Для того, щоб підростаюче покоління не забувало традиції, пов'язані з музикою, депутат вручив директору музичної школи Сергію Голубу бандури та баяни для його вихованців.
За словами Сергія Голуба, який очолює школу 35 років, за останні чверть століття школа отримала музичні інструменти лише втретє.
Також того дня Олександр Кодола відвідав Ніжинську дитячу хореографічну школу. Для вихованців закладу, який славиться своїми вихованцями далеко за межами Чернігівщини, він вручив цифрове піаніно, а також зустрівся із педагогічним колективом школи.
Зустрівся Олександр Кодола того дня і з педагогами Ніжина. Він завітав до шкіл №3 та №10  щоб взяти участь у урочистостях з нагоди відкриття нових комп’ютерних класів.
 Народний депутат посприяв, аби комп’ютерне обладнання, надане Україні в рамках допомоги від уряду Китайської Народної Республіки отримали школи Ніжина, Носівки, Варвинського (Озерянська ЗОШ) та Срібнянського (Дігтярівська ЗОШ) районів. Зокрема  Ніжину та Носівці замість одного комп’ютерного класу для шкіл за наполягання  депутата Міністерство освіти та науки виділило по два.
В рамках угоди з Урядом Китайської Народної Республіки щодо поставки комп'ютерного обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів в Україну надійшло понад 23 тисячі комплектів. Зокрема Чернігівщина отримала 527 комплектів комп’ютерів. Техніка надійшли в  навчальні заклади вже із встановленим програмним забезпеченням - операційною системою, пакетом офісних програмних засобів Microsoft Office Professional і антивірусними програмами.
Також під час  відвідування Олександр Кодола проінспектував встановлений в рамках його програми на території школи №10 спортивний майданчик. Це один із 17 дитячих та спортивних майданчиків, встановлених у Ніжині за сприяння народного депутата у 2016 році.
У четвер 12 січня депутат працював у Срібнянському та Варвинському районах округу.
Зокрема  у Срібному Олександр Кодола зустрівся із колективом місцевої ЦРЛ. У 2016 році із так званого депутатського фонду для соціально-економічного розвитку регіону за ініціативи народного депутата було виділено кошти для придбання медичного  інструментарію та обладнання для центральної районної лікарні та районного центру первинної медико-санітарної допомоги виділено 300 тисяч гривень За ці кошти закуплено для районної лікарні сучасний операційний стіл, кисневий концентратор, ректоскоп з з волоконним світловодом та медичні відсмоктувачі. А для ФАПів району було придбано  три новеньких електрокардіографи із телеметричним приводом, які дозволяють не тільки не просто зняти показники кардіографа, але й відразу передати їх до кардіологічного центру для оцінки фахівцями та уточнення діагнозу.
Такого обладнання, як запевнили медики, вони не могли собі дозволити придбати вже дуже багато років.
Крім того,  за кошти виділені з депутатського фонду розпочався ремонт лікарні. Зокрема у лікарні вже замінені на енергозберігаючі склопакети всі вікна, а їх майже 60, триває заміна дверей у закладі. За словами медиків, заміна старих вікон на нові відразу зробила приміщення лікарні набагато затишнішим та теплішим.  Ремонтні роботи триватимуть і вже 2017 року.
Під час зустрічі із медиками Срібнящини Олександр Кодола запевнив, що головними пріоритетами у своїй депутатській діяльності обрав допомогу медичній та освітнім сферам.
У Варві Олександр Кодола привітав медичних працівників району із новорічними святами та передав Центральній районній лікарні та районному центру первинної медико-санітарної допомоги закуплене за його сприяння необхідне медичне обладнання.
Вартість закупленого обладнання складає 300 тисяч гривень. Зокрема районна лікарня отримала: ультразвуковий інгалятор, функціональне медичне ліжко з електромотором, концентратор кисню, відсмоктувач медичний тощо. В свою чергу до Центру первинної медико-санітарної допомоги надійшли: стоматологічна установка, термостат, кардіографи, мікроскоп
Народний депутат відвідав дитяче та терапевтичне відділення ЦРЛ, де встановлено нову медтехніку, зустрівся з колективом лікарні та керівництвом району. Під час зустрічі Олександр Кодола коротко відзвітував по свою роботу в окрузі та Верховній Раді України вислухав проблеми та запитання з якими до нього звернулися медики.
Нагадаємо, що цьогоріч за ініціативи Олександра Кодоли тільки на потреби медичних закладів виборчого округу та обласного центру надійшло понад 3 мільйони гривень. За ці кошти закуплено обладнання для міських, районних лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги у всіх районах округу, розпочато реконструкцію Срібнянської ЦРЛ. Усього ж у 2016 році на соціально економічний розвиток 209 виборчого округу Олександра Кодоли виділено 20 мільйонів гривень.
У пятницю 13 січня народний депутат продовжив роботу з виборцями в обласному центрі.
Також протягом робочого тижня депутатом підготовлено і направлено 12 депутатських звернень до різних органів влади.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини