Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:10:31

Ігор Вдовенко закликав депутатський корпус новоствореної Сновської міської ОТГ до конструктивної та злагодженої праці в інтересах громади

12.01.2017   09:28

11 січня голова обласної ради Ігор Вдовенко взяв участь у роботі першої сесії Сновської міської ради восьмого скликання. На заході були присутні депутати обласної ради, новообрані депутати ОТГ та народні обранці минулої каденції, керівники району, сільські голови, представники громадськості Сновщини.

Розпочала роботу установчої сесії голова виборчої комісії Ольга Зарецька, яка, після затвердження народними обранцями порядку денного, поінформувала присутніх про підсумки перших місцевих виборів, визнання повноважень та реєстрацію обраних депутатів і  голови ОТГ.

За її повідомленням, на виборах 18 грудня 2016 року із 186 кандидатів було обрано 26 депутатів від 6 політичних сил. Зокрема, по 6 мандатів отримали представники Радикальної партії Олега Ляшка та партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Аграрну партію України, ПП Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та ПП «Наш край» представляє однакова кількість депутатів – по 4 народні обранці. Крім того, 2 мандати здобула політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП».

На посаду очільника громади претендували кандидати від 3 політичних сил та 1 самовисуванець Олександр Медведьов, який і отримав більшість голосів виборців (50,4%).

Заслухавши інформацію голови ТВК, місцеві обранці Сновщини одноголосно підтримали рішення про початок повноважень депутатів та міського голови.

Наступним питанням порядку денного було обрання секретаря міської ради, яким, за підсумками голосування, стала Наталія Самойлова.

Голова обласної ради у своєму виступі подякував депутатам минулого скликання за плідну і результативну роботу, а також закликав новообраний депутатський корпус гідно вийти із виборчого процесу, під час якого деякі політичні сили часом вдавались до брудних методів боротьби. Як наголосив керівник, зараз головне – досягти взаєморозуміння та оперативно налаштуватись на конструктивну і злагоджену роботу із новими колегами.

За словами Ігоря Вдовенка, особливістю Сновської громади є те, що вона єдина в області утворена в межах цілого району. Зараз в Україні загалом є ще 3 подібні ОТГ. Враховуючи існування низки законодавчих невизначеностей, в процесі роботи у депутатів виникатиме чимало запитань і труднощів. Однак, на думку очільника обласної ради, консолідувавши зусилля усіх політичних сил і досвід народних обранців, новостворена міська рада зможе вирішити усі нагальні питання і прийняти виважені рішення заради добробуту громади.

Після цього депутати продовжили роботу з розгляду питань порядку денного.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини