Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:46:42

Чернігівська міська рада продовжила термін дії договору оренди КЕП "Чернігівська ТЕЦ" з ТОВ ФІРМОЮ "ТЕХНОВА" до 30 грудня 2033 року

30.12.2016   11:27Агенцiя

29 грудня Чернігівська міська рада продовжила термін дії договору оренди цілісного майнового комплексу КЕП «Чернігівська ТЕЦ» з ТОВ ФІРМОЮ «ТЕХНОВА» від 25 грудня 2000 року № 1 до 30 грудня 2033 року. За це рішення проголосували 34 депутати.

Проект рішення міської ради «Про синхронізацію терміну дії договору оренди цілісного  майнового  комплексу КЕП «Чернігівська ТЕЦ» та договорами субкредитування про використання Позики, що надається Україні Міжнародним банком реконструкції та розвитку, підготовлено з огляду на рішення Чернігівської міської ради від 28 серпня 2015 року «Про підтримку участі ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІРМИ “ТЕХНОВА» у проекті «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України». 

Договором передбачено також впровадження енергозберігаючих технологій та поліпшення стану майна цілісного майнового комплексу КЕП “Чернігівська ТЕЦ”, що покращить якість надання споживачам послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води.

Товариство з обмеженою відповідальністю ФІРМА «ТЕХНОВА» укладає договір про субкредитування на виконання Угоди про позику «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (діючим в якості виконавця від імені Фонду чистих технологій) від 26 травня 2014 року на суму 4 777 000 доларів США.

Крім того, укладається договір про субкредитування на виконання Угоди про позику, що надається Україні Міжнародним банком реконструкції та розвитку (Угода про позику «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України») від  26 травня 2014 року, на суму 30 223 000 доларів США. Загальна сума кредиту складає 35.0 млн дол. США.

Договір буде припинений, якщо ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» порушить більше, ніж на 10 календарних днів, строк погашення основної суми субкредиту, відсотків, маржі та заборгованості за іншими платежами за Договорами (або Договором) про субкредитування.

У цьому випадку буде оголошений конкурс на право отримання цілісного майнового комплексу КЕП «Чернігівська ТЕЦ» в оренду.

 На даний час договори субкредитування підписані ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА», Чернігівською міською радою та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та передані на затвердження до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Коментуючи це рішення, міський голова Владислав Атрошенко підкреслив: «Це надзвичайно складне рішення: орендує приватна компанія, є відповідні ризики. Але не можна втрачати час, нам необхідно знаходити можливості відновити теплові мережі та знижувати теплові втрати».

- Ризики є високими, але важливим є факт, що фірма узгодила всі наші додаткові угоди. Зокрема, якщо буде зроблена реконструкція та інші ремонтні роботи, то вартість робіт і всі поліпшення залишаться на балансі територіальної громади міста, - сказав Владислав Атрошенко.

Крім того, договір не вважається продовженим з 2023 року до 2033 року, якщо не будуть зроблені відповідні роботи або не отримані кредитні кошти.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини