Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:04:00

В Менському районі планують створити центр одного із госпітальних округів

03.12.2016   10:21

2 грудня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяв участь у громадському обговоренні питання щодо створення в Менському районі центру одного з госпітальних округів Чернігівської області, що відбулося у районній раді.

На засіданні також були присутні народний депутат України Валерій Давиденко, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Петро Гармаш, начальник лікувально-організаційного управління НАМН України Ігор Шкробанець, керівництво Менського, Коропського та Сосницького районів, депутати місцевих рад, медичні працівники району, представники місцевих територіальних громад.

В ході обговорення були розглянуті питання щодо дефіциту в районі медичних фахівців, забезпеченості їх житлом, демографічні та інші проблеми.

Начальник лікувально-організаційного управління НАМН України Ігор Шкробанець та начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Петро Гармаш у своїх виступах наголосили, що згідно із новою Концепцією фінансування галузі, розробленої МОЗом, вкладені два ключові принципи "гроші ходять за пацієнтом" та "профілактика і рання діагностика". Вони також зупинилися на основних аспектах реформування медичної галузі.

По-перше – це орієнтованість на людей: усі рішення, які стосуються охорони здоров'я, повинні прийматися із врахуванням потреб і прав людей (пацієнтів, медичних працівників) для забезпечення доступності, якості і безпеки медичних послуг. По-друге – це орієнтованість на результат: модернізація системи охорони здоров'я.

«Медичні заклади закриватися не будуть. Ліжко не лікує, лікують фахівці. Вони повинні надавати своєчасну і якісну допомогу незалежно від того, буде чи не буде в Мені госпітальний округ», – зазначив Петро Гармаш.

Головний лікар КЗОЗ «Менська ЦРЛ» Петро Хомрач висловив своє бачення розвитку медичної галузі на території району. Зокрема, він запропонував підтримати ідею – створити госпітальний округ на базі Менської центральної районної лікарні та наголосив, що в медичній галузі району є гарні напрацювання і трудовий колектив готовий взяти відповідальність за їх впровадження на себе.

Очільника лікарні підтримали колеги, громадськість, керівництво Менського, Коропського та Сосницького районів, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та народний депутат України Валерій Давиденко.

У своїх виступах вони наголошували на пріоритетах та перевагах територіального розташування міста, вказували на позитивні результати розвитку медичної галузі району.

Мена знаходиться на центральній обласній транспортній магістралі. І це одна чи не з найбільших переваг, щоб тут було створено один з регіональних медичних округів Чернігівської області, - зазначив нардеп України.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.