Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:56:11

Депутатський тиждень: троє звітують, двоє за кордоном, а решта заповнювала декларації?

31.10.2016   21:52Агенцiя

Минулий тиджень з 24 по 30 жовтня виявився насиченим у депутатів. Тут тобі і е-деклрування (готівку порахувати треба та про всі статки згадати), і в округ з’їздити треба - виборців провідати та щось гарне зробити.

Діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Гарними та добрими справами вони люблять хвалитися, а от чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність?

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність. Причому за це не треба платити гроші, варто лише надати інформацію.

Станом на 21 годину у понеділок 31 жовтня наша редакція отримала звіти трьох народних депутатів: Олександра Кодоли, Анатолія Євлахова та Валерія Давиденка. Як і обіцяли, публікуємо.

Валерій Давиденко - виборчий округ № 208
 
25 жовтня Валерій Давиденко побував з робочим візитом у смт Талалаївка, де він взяв участь у засіданні 9-ї сесії районної ради. Окрім цього відбулася зустріч з громадою і керівництвом району.
 
На запрошення керівництва Національної академії аграрних наук 26 жовтня Валерій Давиденко взяв участь  у засіданні президії НААН, на якому, зокрема,  розглядалося  питання щодо розробки законопроектів необхідних для запровадження обігу земель сільськогосподарського призначення.
На президії НААН підтримали пропозицію Валерія Давиденка щодо необхідності консолідації зусиль  народних депутатів та провідних вітчизняних вчених з метою спільного напрацювання узгоджених та зрозумілих громадянам пропозицій, які необхідні для законодавчого забезпечення  обігу земель сільськогосподарського призначення. Адже Уряд так і не зміг за останні кілька років розробити необхідні законопроекти.
 
Довідково.На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин 22 вересня 2016 року, за результатами обговорення питань у м. Батурин Чернігівської області 15 вересня поточного року, комітет прийняв рішення про підтримку пропозицій щодо доцільності продовження дії мораторію на заборону продажу земель сільськогосподарського призначення.
Верховною Радою України  6 жовтня 2016 року  було прийнято  Закон України  «Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель» (від 06.10.2016 № 1669-VIII).
За минулий тиждень до громадських приймалень депутата надійшло 25 звернень.

Олександр Кодола - виборчий округ №209

Тиждень 24-30 жовтня народного депутата України Олександра Кодоли був присвячений роботі у виборчому окрузі.
За цей час народним депутатом в громадських приймальнях було проведено два прийоми громадян в Чернігові та Ніжині. До депутата звернулися 18 осіб із питаннями, що стосувались проблем оформлення субсидій, отримання документів для учасників АТО, матеріальної допомоги, земельних питань тощо.
За результатами зустрічей та письмових звернень протягом тижня було підготовлено і направлено до різних органі державної влади та місцевого самоврядування 17 депутатських звернень, які стосувалися питань порушення прав та свобод громадян, питань отримання субсидій, оформлення документів учасникам АТО та інших.
В середу депутат взяв участь у передачі телеканалу 112
В четвер 27 жовтня народним депутатом була подана електронна декларація про доходи.
В п’ятницю 28 жовтня народний депутат відбувся запис звіту народного депутата України на обласному радіо та Чернігівській філії НТКУ (Сівер-Центр). Під час яких народний депутат звітував перед виборцями про свою роботу в окрузі в жовтні місяці.

Анатолій Євлахов - виборчий округ №207

Євлахов Анатолій Сергійович у період з 24 по 30 жовтня працював з виборцями у своєму окрузі.

За звітний період було подано 1 законопроект всеукраїнської тематики.
27.10.2016 р. взяв участь у організаційному засіданні дорадчого органу при комітеті

26 жовтня народний депутат відвідав с.Кучинівку,  м.Сновськ і м.Корюківку
Здійснив 2 особисті прийоми громадян: 1 фізичної особи, 1 колективу освітнього закладу.

У приймальнях протягом звітного періоду було здійснено 24 прийоми громадян, з них 19 з особистих питань, 1 з питань діяльності правоохоронних органів;
Також помічники депутата прийняли 41 телефонний дзвінок, з них 29 з особистих питань, 10 з питань діяльності комунальних служб;
Отримано 25 листів-звернень, з них з особистих питань - 23
За наслідками роботи з громадянами: надано 38 консультацій, роз’яснень тощо, направлено 29 депутатських звернень, 1 лист залишено без розгляду (відповідно до ЗУ «Про звернення громадян»).

Олександр Черненко

Сергій Березенко - виборчий округ №205

 

Проігнорували можливість розповісти виборцям про свою діяльність такі народні депутати: Василь Амельченко, Олег Дмитренко (ВО №210), Валерій Дубіль, Олег Купрієнко, Максим Микитась (ВО №206) та Анна Романова.

Проте ми сподіваємося, що наступного понеділка  7 листопада до 12.00, народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони провели свій депутатський тиждень з 31 жовтня до 6 листопада.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів  з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини