Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:32:11

Міський голова Чернігова доручив визначитися з долею нерентабельних об’єктів комунального майна

27.10.2016   10:23

26 жовтня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради, під час розгляду другого питання порядку денного щодо передачі у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова цілісного майнового комплексу КП «Облсвітло» Чернігівської обласної ради, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав ряд доручень своїм заступникам та керівникам відповідних управлінь міської ради. Строк виконання цих доручень – до 20 листопада.

Перше стосується загальної ситуації з комунальним майном територіальної громади Чернігова. Міський голова наголосив на необхідності пришвидшення питання приватизації неліквідних об’єктів комунальної власності, які знаходяться не в центрі міста, з часом втрачають свою вартість і для відновлення яких потрібна велика сума коштів. 
- Це ризик для громади, - сказав він. - Таке майно як «чемодан без ручки»: його нести важко, кинути жаль, утримувати дорого. Його потрібно охороняти, опалювати й відновлювати. І кінцева мета цього дійства абсолютно незрозуміла і невигідна для громади. Тому по всіх цих об'єктах мають бути прийняті доцільні рішення. При цьому, будь ласка, членів депутатських комісій, громадськість, журналістів максимально ознайомлюйте - щоб вони бачили, що саме виставляється на продаж. Разом з тим, інші позиції - суперліквідні приміщення, які громаду не обтяжують, за які платиться оренда - в черзі на продаж повинні бути останніми.

Також Владислав Атрошенко дав доручення щодо необхідності раціонально використання виробничих баз, на яких розташовані в тому числі й комунальні підприємства міської ради:
- Сьогодні нам варто раціонально подивитись на оптимальність переліку тих робіт, які ми залишаємо як базові для комунального шляхо-будівельного підприємства. Однозначно це підприємство потрібне місту, навіть якщо воно буде неприбутковим. Місто повинне мати кілька десятків робітників, які зможуть без проведення тендерів терміново виконувати роботи невеликого обсягу. КП «Облсвітло» після проведення кількох етапів передачі буде структурним підрозділом КШБП. Тому у термін до 20 листопада потрібно чітко визначитися з пропозиціями щодо подальшого використання баз цих двох підприємств. А також визначити напрямки роботи підприємства з новим підрозділом, доцільний штатний розклад, перелік обладнання, а також необхідний кошторис витрат на відновлення цього обладнання для діяльності КШБП.

Наступне протокольне доручення стосується визначення подальшої долі нежитлової будівлі по вул. Музейна, 8 (колишня «Поштова станція губернського казначейства» на Валу).
- Це приміщення було запропоноване громадській організації афганців, але в процесі обговорення її представники відмовились. Долю цієї будівлі необхідно вирішувати якнайшвидше, адже воно унікальне й просто не знайшлось його призначення. Не дивлячись на те, кому будівля буде належати, її треба відновлювати, - зазначив Владислав Атрошенко.

Окрім цього, міський голова підняв питання щодо розміщення в будівлях районних рад Чернігова центрів адмінпослуг, які мають працювати за принципом «Єдиного вікна». Він зазначив, що вивільнення приміщень для цих офісів відбуватиметься на засадах пошуку взаєморозуміння і компромісу з тими організаціями, які займають їх зараз.

 
Довідково:

За інформацією, озвученою начальником фонду комунального майна міської ради Олексієм Єпініним, у Чернігові 1,5 тис. об'єктів комунальної власності. У цьому році на продаж виставлений 21 об’єкт, а у 2017 році планується збільшення цієї кількості.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини