Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:17:12

Роботодавці, профспілки та влада в області задоволенні спільною роботою

26.10.2016   13:40Агенцiя

Наскільки ефективно комунікують профспілки, роботодавці та влада, з’ясовували вчора, 25 жовтня, під час засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.

Загалом результатами такого діалогу в рамках регіональної угоди усі підписанти задоволені.

Зокрема голова правління обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Козир відзначив тісну та ефективну співпрацю підприємців з Департаментом економічного розвитку та Управлінням промисловості, транспорту і зв’язку ОДА. Як результат — державні замовлення для місцевих виробництв.

Ігор Москаленко, голова Федерації профспілкових організацій області, зауважив, що до пропозицій профспілок у регіоні дослухаються. Зокрема депутати обласної ради ініціюють звернення до вищих керівних органів держави щодо низки важливих питань життєдіяльності регіону, зокрема і формування тарифів на послуги ЖКГ:

— На жаль, не всі проблеми можна вирішити роботою лише на місцях. Тому консолідація зусиль, що виникла на Чернігівщині, є дуже необхідною і дієвою.

Заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова акцентувала на тому, що завдяки такій співпраці вдається вирішувати і питання кадрового голоду з робітничих професій та зайнятості населення загалом. Мова йде про домовленості роботодавців з деякими навчальними закладами, які готуватимуть затребуваних на обласному ринку праці фахівців.

Втім, працювати ще є над чим. Більшість показників Чернігівщини у економічній та соціальній сферах відповідають загально­державним тенденціям, однак проблема погашення заборгованості із заробітної плати та наявності робочих місць потребує негайного вирішення.

— На жаль, не найкращі часи переживає бюджетна сфера. Затримки з виплатою заробітної плати пояснюються обмеженістю у місцевих бюджетах області власних доходів, загальною незбалансованістю бюджетів, а також тим, що обсяги освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету не враховують реальну потребу в коштах як раніше, так і тепер на здійснення видатків установами освіти і охорони здоров’я, — зауважила Наталія Романова.

Окресленні проблемні питання знаходитимуться на посиленому контролі профільних комісій, до складу якої входять й представники сторін соціального партнерства. Для покращення ефективності регіональної Угоди на наступному засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, що відбудеться навесні 2017 року, обговорюватимуть пропозиції щодо внесення змін до зазначеного документу.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини