Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:26:57

Самостійно вирішувати проблеми на місцях, не чекаючи милості від центральної влади. ВІДЕО

01.08.2016   08:55

Таке бажання виявили жителі Куликівського району і вирішили об’єднатися в єдину громаду. Вона складатиметься з дванадцяти сіл і селища Куликівка. Щоб обговорити усі «за» і «проти» такого рішення, у цих населених пунктах провели громадські слухання.

У Куликівську територіальну громаду планують об’єднатися населені пункти цього району. Бажання виявили жителі дванадцяти сіл і самого селища. Спочатку хотіли створити дві громади — ще й Горбівську, проте не вийшло. Тож буде єдина – з центром у Куликівці.

За минулий рік тільки сама Куликівка втратила більше п’яти мільйонів гривень податку з доходів фізичних осіб, розповідає селищний голова Наталія Борщан. А за ці гроші можна було б багато чого зробити, наприклад, придбати техніку для комунальних підприємств. Тому й вирішили об’єднуватися.

Ініціатива щодо об’єднання належить селищній раді, стати однією громадою пропонували всім сільським радам району, та кілька з них бажання не виявили. Наталія Борщан каже, люди бояться, аби їхні села не постраждали від подібних нововведень. Дехто думає, що стане складніше отримувати довідки, наприклад, про склад сім’ї чи на субсидію, бо не всі зможуть поїхати за цим до Куликівки.

У всіх селах, які погодилися об’єднуватися, та в самій Куликівці провели громадські обговорення. Наголошували на тому, що таке рішення дозволить зміцнити їх фінансове становище та соціальну сферу.


Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини