Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:25:54

В ході виборів свою основну функцію - охорону публічного порядку поліція виконала

19.07.2016   16:10Агенцiя

Про це заявив очільник ГУНП в Чернігівській області Едуард Альохін під час прес-конференції, присвяченій підсумкам виборів у 206 окрузі.

В прес-конференції також взяв участь координатор громадського спостереження Громадської мережі ОПОРА у Чернігівській області Святослав Бабіля.

Розпочинаючи зустріч із журналістами, керівник Головного управління Наці поліції Едуард Альохін коротко ознайомив журналістів з основними моментами підготовки та проведення виборів народного депутата України по 206 округу.

Так, він повідомив, що 3 червня по 18 липня до підрозділів поліції надійшло 244 повідомлення про події, пов’язані з проведенням передвиборчої кампанії. Серед яких – 9 фактів пошкодження біг-бордів і агітаційних наметів, 15 фактів розповсюдження матеріалів без вихідних даних, 33 факти проведення незаконної агітації, 68 фактів ймовірного підкупу виборців та 119 інших.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 42 та приєднано 33 матеріали. Поліцією складено 9 адмінпротоколів за порушення правил благоустрою і порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації.

У свою чергу координатор громадського спостереження Громадської мережі ОПОРА у Чернігівській області Святослав Бабіля констатував, що в 206 виборчому окрузі саме діяльність поліції стала одним з чинників, що виборча кампанія попри велику кількість порушень пройшла без фізичного протистояння та без порушень, які могли б вплинути на волевиявлення виборців.

Він визнав, що рівень організації роботи поліції у 206 окрузі був значно вищий, ніж у минулому році, коли проходили вибори по 205 округу.

Керівник Головного управління Нацполіції теж висловив задоволення ходом виборів на Чернігівщині. Все пройшло злагоджено і без надзвичайних ситуацій. Правоохоронці вчасно реагували на повідомлення і працювали на випередження.

«Щоправда, було два «замінування» – окружної виборчої комісії і штабу кандидата у нардепи. А ще по одному замінуванню навіть помилилися адресою», — уточнив тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін.

За його словами, в день виборів поліцією було зафіксовано 11 випадків роздачі коробок з продуктами від одного з кандидатів. За даним фактом проводиться перевірка.

Едуард Альохін також сказав: «Якщо оцінювати роботу поліції в ході виборчої кампанії і в день виборів, то я б відзначив позитивні зміни в її роботі порівняно з роботою на попередніх виборах. Я хочу відзначити роботу в плані превенції, попередження цілого ряду можливих правопорушень.

У нас була інформація, що ряд політичних сил мали намір використати у своїй передвиборчій кампанії незаконні методи. Ми максимально зуміли спрацювати в цьому напрямку і попередити ті прояви, які не з кращого боку характеризували нашу область на попередніх виборах».

Робота над оцінкою виборчих правопорушень ще триває.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини