Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:58:56

У 206 окрузі на деяких дільницях вже почали заповнювати протоколи

17.07.2016   15:42Агенцiя

Про це повідомляють у мережі Фейсбук представники мобільних груп штабу кандидата в народні депутати Юніса Аскерова. Спостерігачі фіксують тенденції до передчасного заповнення протоколів.

Так, в селі Іванівка Чернігівського району (виборча дільниця № 740829) заповнювали протоколи про підрахунок голосів до встановлення результатів голосування, що є порушенням статті 87 Закону України "Про вибори народних депутатів України".

В селищі Олишівка (виборча дільниця № 740852 - приміщення будинку культури) зафіксовано спробу голосування поза межами кабінки для голосування, що є порушенням статті 85, п. 5 ЗУ "Про вибори народних депутатів України". Зафіксовано також аналогічне порушення, що і на дільниці в селі Іванівка - передчасне заповення протоколів про підрахунок голосів до встановлення результатів голосування. Голова комісії від Кириндася Олександра Борисовича. Секретар комісії, яка заповнювала протоколи навіть не знала якого кандидата вона представляє в дільничній комісії. Поглянувши на списки членів ДВК, сказала, що вона від якогось Лободи.

В Олишівці (виборча дільниця № 740853 - приміщення школи) вже з'явилися копії протоколів. Голова комісії від Лободи Павла Андрійовича визнала порушення і не перешкоджала його фіксації. Натомість член ДВК Кациба Сергій Миколайович, якого зафіксували на ДВК № 740852, де він ніби-то підвозив пожежника, намагався перешкоджати фото та відеозйомці, ображав кандидата та довірену особу. Біля двох дільниць в Олишівці було зафіксовано мікроавтобуси, в яких сиділи люди, що активно спілкувалися з місцевими мешканцями.

В селі Количівка Чернігівського району (дільниця № 740830 - приміщення школи) сейф із протоколами та печаткою з номером дільниці перебуває в іншому приміщенні, що є порушенням статті 83, ч. 1 ЗУ "Про вибори народних депутатів України".

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.