Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:25:33

У 206 окрузі всі дільниці розпочали свою роботу вчасно та без суттєвих порушень

17.07.2016   11:13Агенцiя

17 липня у незалежному громадському прес-центрі «Ініціатива» розпочалося перше засідання «Виборчого марафону-2016». У ньому взяли участь представники правоохоронних структур, голова ОВК №206 та офіційні спостерігачі.

За інформацією заступника начальника Державного реєстру виборців Чернігівської ОДА Богдана Кашки всього до списків було станом на 5 липня було включено 144423 виборців. Після уточнення до списків виборців було включено 144793 осіб. Також Богдан Кашка повідомив, що на дому голосуватимуть 2563 виборців у Ріпкинському районі, 1121 осіб у Чернігівському районі та 866 виборців у Новозаводському районі.

Івченко Олександр, помічник начальника УДСНС в Чернігівській області з питань взаємодії із ЗМІ та роботи з громадськістю повідомив: «Працівниками УДСНС в Чернігівській області було проведено перевірки всіх приміщень та проведено інструктажі з протипожежної безпеки». Також він зазначив, що з 18 години 16 липня було організовано чергування оперативного складу на виборчих дільницях.

Станом на 8 годину всі дільниці розпочали свою роботу в штатному режимі. Про це повідомив голова окружної виборчої комісії №206 Анатолій Сульдін. Також він зазначив, що ОВК зареєструвала 2700 спостерігачів.

Координатор громадського спостереження у Чернігівській області Святослав Бабіля повідомив, що за даними спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА дільниці округу розпочали свою роботу вчасно, але не без порушень. На двох дільницях підготовка приміщення ДВК розпочалася безпосередньо на засіданні комісії. Також однією із проблем, які виявлені на дільницях, Святослав Бабіля назвав перешкоджання роботі офіційних спостерігачів. Так спостерігачів не допустили на ранкове засідання ОВК. «Окружна виборча комісія вважає, що є процеси в її діяльності, на яких офіційні спостерігачі не можуть бути присутні», - зазначив Святослав Бабіля. Також у селі Даничі спостерігачі ОПОРИ не змогли потрапити на ранкове засідання комісії.
З технічних проблем спостерігачами було зафіксовано відсутність світла та зв’язку у селі Мохначі.

Керівник прес-служби національної поліції в Чернігівській області Сергій Бриль повідомив: «Дільниці відкрилися вчасно, порушень не зафіксовано. Правоохоронці забезпечують охорону громадського порядку. В окрузі працюють мобільні групи, які здійснюють моніторинг ситуації». Також він повідомив, що поліція з понеділка працює у посиленому режимі. За його словами з початку виборчої кампанії було зафіксовано 32 кримінальних провадження, по яким розпочаті розслідування.

За словами політичного оглядача Юрія Паперного у деяких ДВК сейфи знаходяться у інших приміщеннях, а подекуди і на іншому поверсі. Тому склалася ситуація, що комісія розпочала своє засідання у одному приміщенні, потім переходила у інше до сейфу і т.д. Такі переміщення членів дільничних комісій, на думку експерта, можуть викликати хаос з документами суворої звітності. Також щодо технічних питань забезпечення роботи комісії політичний оглядач наголосив на тому, що у приміщеннях для голосування надто жарко.

Наступні засідання у прес-центрі «Ініціатива» відбудуться о 13.00, 17.00 та 20.00.

"Чернігівський монітор"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини