Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:44:16

Свободівці відновили школу політичної освіти лекцією Андрія Іллєнка

01.07.2016   08:09

29 червня відбулася лекція народного депутата України Андрія Іллєнка на тему: "Протистояння України-Руси та Московії. Історія та сучасність".

Захід відбувся в рамках відновлення школи політичної освіти Чернігівської обласної організації ВО "Свобода".

«Кожного місяця ми будемо запрошувати цікавих лекторів: сучасних ідеологів українського націоналізму, відомих істориків, митців та краєзнавців, які будуть доносити правду до чернігівців. Найближчим часом ми організуємо зустрічі з істориком Ростиславом Мартинюком та відомим краєзнавцем Віктором Моренцем. Сьогодні ж ми розпочинаємо зі змістовної лекції Андрія Іллєнка на тему історичних відносин між Україною-Руссю та Московією», - розповів голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Руслан Андрійко.

Народний депутат України Андрій Іллєнко зауважив, що Московія є одвічним ворогом України, війна з яким триває століттями. « На жаль, навіть серед доволі проукраїнських громадян я часто чую здивування: як же «братній народ» розпочав війну з Україною? Насправді це є наслідком незнання історії нашої держави. Війна з Московією почалася ще з тих часів, коли почали зароджуватися так звані «Заліські землі», коли слов’янські племена почали змішуватися з угро-фінами. Саме тоді була закладена «міна сповільненої дії», яка постійно нависає загрозою над Україною»

На думку Андрія Іллєнка, Московія – завжди була частиною Орди, і цей ординський менталітет властивий їм і сьогодні. «На чому піднялася Московія? Московія була найвідданішим васалом Золотої Орди. Вона забезпечувала збирання данини та проводила найбільш жорсткі каральні операції проти слов’янських держав. Іван Калита за особливо віддану службу Орді отримав з рук хана титул «великий князь Московський». Оце і є, по суті, початок російської «государствєнності»

Андрій Іллєнко переконаний, що і зараз Московія базується на ординських принципах: « Є цар (хан), всі інші – холопи. Як і тоді, сьогодні Московія займається по грабунком навколишніх держав. Московія ніяк не може визнати, що українці інші, адже тоді постане питання: а хто ж вони? Нащадки угро-фінів та ординців?»

«Метафізичний конфлікт двох сутностей: Київ – Москва ще досягне свого піку, - переконаний націоналіст. – І тоді все стане на свої історичні місця: Київ – нащадок слов’ян, частина європейського менталітету, Московія – ординці, представники азійської культури».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини