Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:06:13

Депутати Чернігівської міськради проголосували за направлення депутатських звернень до Уряду та до Генеральної прокуратури України

01.07.2016   08:05Агенцiя

Депутати Чернігівської міської ради сьогодні на початку пленарного засідання дев'ятої сесії сьомого скликання проголосували за направлення від імені ради до Уряду та до Генеральної прокуратури України двох депутатських звернень.

Перше звернення – щодо зниження тарифів на природний газ та комунальні послуги – направлене до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка. Ініціатори звернення – депутати міської ради від фракції «Батьківщина».

«Сьогодні Кабінет Міністрів України зробив ціну на газ однаковою для всіх українців – як для заможних, так і для бідних – 6879 гривень за тисячу кубічних метрів. Тобто він майже вдвічі підняв ціну для простих українців, які неспроможні оплатити за комунальні послуги. Є припущення, що прийняття такого підвищення є необґрунтованим, оскільки газу українського видобутку може вистачити для потреб населення, однак Уряд пропонує людям придбавати блакитне паливо за ціною, яка в 4,3 рази вища аніж реальна вартість українського газу», - говориться у зверненні.

У зверненні обґрунтовується необхідність повернення до диференційованих норм споживання природного газу, які діяли до 1 січня 2014 року.

Виносячи питання про це звернення на розгляд депутатів, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловився на його підтримку. «Тут немає тих, хто більше за народ, а хто менше. Ми всі хочемо, щоб розвивалися наші громади та щоб у людей була можливість вижити в цей складний час», - сказав він.

Друге звернення, підтримане депутатами міської ради, стало результатом об’єднання двох аналогічних проектів звернень від фракцій «Батьківщина» і «Наш край». Депутати звернулися до Генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням вжити заходів реагування на відомі мешканцям міста факти підкупу виборців на 206 одномандатному виборчому окрузі з проміжних виборів народного депутата України 17 липня 2016 року.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини