Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:13:24

Дайджест "Суботня політика" № 2

11.06.2016   23:42Агенцiя

17 липня 2016 року відбудуться вибори народного депутата у 206 окрузі. Сьогодні ми пропонуємо хронологічний огляд третього тижня виборчих перегонів, де можна дізнатися про зареєстрованих та потенційних кандидатів. А також про події, пов’язані з виборами у 206 окрузі.

Виборча кампанія, яка стартувала у 206 окрузі в травні, продовжує залишатися у стані затишшя і спокою. Таке враження, що основні гравці лише "приміряються" до конкурентів та чекають повного викриття розкладів.

Станом на 10 червня ЦВК зареєструвала 20 кандидатів: з них 7 від партій і 13 самовисуванців.

Кандидати їздять по селах округу, проводять зустрічі з елеторатом (як самі кажуть по 6-8 на день). Дехто виступає в ефірах та коментує/критикує дії опонентів, готує віники з реп’яхів для зустрічі останніх. Дехто веде агітацію не будучи кандидатом, прикриваючись благодійним фондом і організовуючи громадські слухання, або розповідаючи про любов до Чернігівщини.

10 червня

Голова обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка (РПЛ) Олег Авер’янов оголосив про створення фонду протидії підкупу виборців. Грошову винагороду можуть отримати поліцейські, які будуть виконувати свої обов’язки і згідно із законодавством фіксувати правопорушення, а також звичайні громадяни, які підтвердять факт підкупу і напишуть заяву до правоохоронних органів з цього приводу.

Постановою ЦВК  було зареєстровано 7 кандидатів в ОВО № 206 - Блауша Д.Я. (суб'єкт висування - Радикальна партія Олега Ляшка), Власенка Ю.Д. (суб'єкт висування - політична партія Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"), Гаєвську Л.О. (суб'єкт висування - Політична Партія "Опозиційний блок"), Кононовича М.А. (самовисування), Коробова І.В. (самовисування), Моришева Ю.Ю. (самовисування), Разумовського С.А. (самовисування).

У прес-центрі «Чернігівський вибір» відбувся круглий стіл на тему «Парламентські вибори 2016: чи будуть враховані уроки 205 округу?». У заході взяли участь представники Громадянської мережі ОПОРА – координатор виборчих програм Ольга Айвазовська, координатор громадського спостереження Святослав Бабіля, заступник начальнка управління превентивної діяльності ГУНП Чернігівської області Олег Шимко, голова ОВК №206 Євгеній Артеменко, представники політичних партій, учасники виборчих перегонів та експерти.  

Лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик підтримав кандидата-самовисуванця по 206 округу Григорія Ткаченка під час форуму, який відбувся у Чернігові.

7 червня
Постановою ЦВК  було зареєстровано 7 кандидатів в ОВО № 206 - Андрійченко І.В (суб’єкт висування - політична партія ДемАльянс), Гірич Я. Д. (суб’єкт висування – політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»), Кириндась О.Б (суб’єкт висування - політична партія «Обєднання «Самопоміч»), Федорок В.К. (суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське обєднання «Свобода»),  Кирилюк С.О. (самовисування)., Лобода П.А. (самовисування), Назаренко І.І. (самовисування).

ЦВК відмовила у реєстрації як кандидата у народні депутати у виборчому окрузі № 206 висуванцю Комуністичної партії України Кононовичу Михайлу Адамовичу.

Журналісти чернігівського видання  cheline.com.ua заявили про напад на них невідомо чоловіка біля громадської приймальні народного депутата по 205 округу Сергія Березенка. Факт нападу на журналістів інформаційного порталу ЧЕline біля громадської приймальні народного депутата зафіксувала поліція.

6 червня
Партія "Відродження" висунула по 206 Володимира Винниченка.
Кандидат в народні депутати від ВО «Батьківщина» Юрій Власенко розпочав свою виборчу агітацію, не дочекавшись офіційної постанови ЦВК.

Дайджест «Суботня політика» є власним проектом інформ-агенції «Чернігівський монітор», не фінансується та не підтримується жодною політичною партією, кандидатами чи іншими зацікавленими особами.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини