Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:11:41

Свято Вознесіння Господнього у Козельці ледь не перетворилося у сутичку. ВІДЕО

10.06.2016   09:28

Козелець перебував у незрозумілій напрузі. Зранку центр міста посилено патрулювали поліцейські. Дзвонили дзвони. Свято Вознесіння Господнього для районного центру було напрочуд багатолюдним. Бо у Вознесенській церкві дозволили відслужити єдину службу представникам Київського патріархату. Священики чотирьох приходів Московського патріархату натомість провели хресну ходу. Конфлікт є, інцидентів не було – підтверджують наші журналісти.

У Вознесенській церкві у Козельці з 1988-го року розташований Музей історії ткацтва. І от у храмі знову залунала молитва. Службу очолив архієпископ Чернігівській і Ніжинський Євстратій у співслужінні зі священиками з різних районів області. Але з урочистої події цей захід ледь не перетворився на сутичку.

З хресною ходою вперше до Вознесенської церкви підійшли ревні прихильники «руського миру». З якою метою? Молитися їм є де – тільки у Козельці чотири церкви Московського патріархату.Купку вірян супроводжувало чимало священиків Московського патріархату в оточенні молодиків спортивної статури. А над хресною ходою майоріли жовто-блакитні прапори.

Кидалася в очі значна кількість демобілізованих бійців, учасників бойових дій на Сході. Бо, кажуть, невіруючих на війні немає.

Завітав на храмове свято до Козельця єдиний на Чернігівщині Народний Герой України отець Сергій Чечин з Ніжина.

Призначений рік тому до Козелецької парафії отець Ярослав Гика також їздить до зони бойових дій як волонтер і душпастир.

Ситуація не отримала подальшого розвитку. Населення із задоволенням спостерігало за інтригою. Наші співрозмовники – місцеві жителі — впевнені, що у церкві повинна бути церква, а не музей. А як же ж музей? І тут є пропозиції.

Якщо обласна влада вирішить питання передачі цієї будівлі вірянам Київського патріархату, а місцева влада знайде відповідне приміщення для Музею історії ткацтва, проблема буде розв’язана безболісно і позитивно для усіх. Крім «руського миру», та то вже штучні проблеми. Головне — храмове свято Вознесенської церкви відбулося. До храму сьогодні повернулася збережена вірянами ікона саме з цієї церкви, пролунала спільна молитва.



Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини