Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:58:13

Якщо не вдосконалити виборче законодавство то експерти вже знають переможця по 206 округу

19.04.2016   14:04Агенцiя

18 квітня відбулась публічна дискусія на тему “Перспективи прийняття Виборчого кодексу та забезпечення відкритості Державного реєстру виборців”.

На зустрічі були присутні: Народний депутат України Олександр Кодола, начальник Відділу адміністрування ДРВ Чернігівської ОДА Валерій Білоокий та запрошений експерт Павло Пущенко.

Також були присутні Голова Деснянської районної у м.Чернігові ради Володимир Грецький, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Деснянської ради Ярослав Галушко, Ратан Ахмедов помічник народного депутата Евлахова А.С., політичний технолог Паперний Юрій та інші громадські активісти.

Валерій Білоокий подякував ГО "Центру підтримки громадських ініціатив" за плідну та конструктивну співпрацю під час минулих виборів, та запросив до себе представників організації для більш детального опрацювання наданих пропозицій.

“Впровадження it-технологій в виборчому процесі  - перший крок до електронного самоврядування” – зазначив Павло Пущенко, експерт, голова освітнього центру “Ініціатива”.
“Поки система ідентифікування особи Id-card  не визначена, то буде гальмуватись система електронного документообігу, електронних заяв і так само електронна система голосування. І це питання вже мінімум як півтора роки застаріло"- озвучив головні перепони голова Деснянською районної у м.Чернігові ради В.М. Грецький.

Частина експертів схилялась до того, що зміни треба відразу вносити в виборчий кодекс, але слушним було зауваження Павла Пущенко: “Ми приймали виборчий кодекс вже 15 років і у нас зараз два шляхи , або приймати ще 15 років, або брати закон який є і виправляємо точково недоліки законодавства, яке зараз існує і рухаємось потрошку до виборчого кодексу".

В свою чергу Олександр Кодола запросив всіх народних депутатів від Чернігівщини до співпраці в розробці виборчого законодавства. Кодола покладає великі надії на нинішній склад Верховної ради щодо прийняття нового виборчого законодавства та Виборчого кодексу.

 На завершення, учасники дискусії дійшли того, що  доки в Україні не будуть карати за підкуп виборців, то скільки б відкритих та публічних реєстрів не було, то у нас нічого і не буде. Як зазначив політичний технолог Юрій Паперний: "Якщо юридично нічого не робити по підкупу виборців, то я можу  вже зараз сказати переможця по 206 округу".

Громадська організація “Центр підтримки громадських ініціатив” проводить по Україні серію публічних дискусій з представниками громадянського суспільства та експертами на тему вивчення напрацювань та доповнень до проекту Закону України “Про внесення змін до окремих законів України (щодо забезпечення відкритості Державного реєстру виборців та громадського контролю над ним)”.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини