Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:48:13

Обговорили стан боротьби із корупцією

19.04.2016   08:43Агенцiя

18 квітня, в Чернігові відбулось виїзне засідання Міжфракційного депутатського об'єднання «Депутатський контроль» за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів області.

Ініціаторами проведення антикорупційного форуму виступили народні депутати України та керівники об'єднання: Олександр Кодола, Юрій Житомирський, Вадим Руденко, Андрій Боніславський, Максим Поляков, Дмитро Стеценко.

До участі у заході долучився і голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, прокурор області Віктор Носенко, в.о. начальника Головного управління ДФС в області Олексій Барановський, начальник Управління СБУ в області Олександр Довженко, начальник управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Володимир Духно, в.о. начальника Чернігівської митниці ДФС Владислав Супроненко, очільники структурних підрозділів ОДА, громадськість.

Ключовою темою зустрічі стало обговорення стану антикорупційної роботи владних структур області, заходи та методи боротьби з корупцією.

Вітаючи учасників зібрання, очільник обласного представницького органу зазначив, що зараз як ніколи затребувані ініціативи стосовно впровадження дієвих реформ, які б унеможливлювали корупційні схеми або кардинально зменшували умови для їх проявів.

Ні для кого не секрет, що корупція стримує поступальний розвиток та зводить нанівець будь-які позитивні політичні, економічні, правові та інші перетворення в державі. Це негативне явище підриває довіру людей до влади, компрометує механізм прийняття рішень.

За словами Ігоря Вдовенка головним завданням у боротьбі із корупцією у сфері місцевого самоврядування є відкритість діяльності влади та прозорість ухвалення рішень. Дотримання цих важливих принципів вже стало однією із невід'ємних складових діяльності представницького органу області. Зокрема, рішення сесій обласної ради, регуляторні акти та їх проекти регулярно оприлюднюються на офіційному веб-порталі та знаходяться у вільному доступі. Крім того, згідно із змінами до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», починаючи з 23 лютого поточного року прийняття рішень в обласній раді проводиться виключно шляхом поіменного голосування, результати якого оприлюднюються на офіційному веб-сайті ради в день голосування і зберігаються протягом необмеженого терміну.

Наостанок очільник обласної ради наголосив на важливості подібних заходів та висловив сподівання, що результатом зустрічі стане консолідація зусиль влади і громадськості у боротьбі з корупцією.

Представники «Депутатського контролю» детально поінформували присутніх про основні напрями, результати та перспективи діяльності об'єднання. Зокрема, пріоритетними напрямами роботи організації є розвиток і підтримка бізнесу, виробництва, забезпечення прозорості надання публічних послуг, сплати податків, проведення процедури державних закупівель.

У рамках засідання було також презентовано регіональне представництво «Депутатського контролю» у Чернігівській області, яке очолив Денис Заліський.

Керівники Державної фіскальної служби та правоохоронних органів області ознайомили учасників засідання із ключовими результатами проведених заходів щодо запобігання і протидії корупції, окреслили існуючі проблеми, а також надали свої пропозиції стосовно вдосконалення діючого законодавства і шляхів покращення боротьби із проявами хабарництва та службових зловживань.

Учасники заходу зійшлися на думці, що подолати таке негативне явище як корупція можливо тільки об'єднавши зусилля представників влади, правоохоронних органів та активної і небайдужої громадськості.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини