Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:08:25

Відбувся пленум ради Чернігівської обласної організації ветеранів України

14.04.2016   08:34Агенцiя

Головною темою зібрання стало обговорення діяльності ветеранських організацій регіону в частині удосконалення діяльності, спрямованої на захист законних прав та інтересів цієї соціальної групи.

До участі у заході долучились очільник обласного представницького органу Ігор Вдовенко, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Наталія Романова, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін.

Голова ради організації Анатолій Москаленко у своєму виступі озвучив питання, які нещодавно розглядалися на VII з’їзді Організації ветеранів України, стисло озвучив аналіз внутрішньо-політичного стану держави та наголосив на основних проблемах, які турбують ветеранів Чернігівщини.

— Там де є тісна ділова співпраця між владою та ветеранськими організаціями, там краще вирішують проблеми старших поколінь,– зауважив Анатолій Москаленко.
Також він повідомив, що в обласній Організації ветеранів активно набирає обертів нова форма роботи – національно-патріотичне виховання.
— Сучасні надскладні внутрішні і зовнішні обставини вимагають від нас розвивати патріотичне виховання молоді. Наша ветеранська організація не тільки вдосконалює старі давно відомі методи, а і шукає нові шляхи і методи виховання патріотизму.
Анатолій Москаленко наголосив на важливості об’єднання і координування у цьому напрямку діяльності ветеранських організацій, спілок воїнів-афганців та учасників АТО, а також козацьких організацій.

Звертаючись до присутніх, голова обласної ради щиро подякував за запрошення і можливість поспілкуватись з ветеранським активом – потужним рухом невтомних ентузіастів, які займаються шляхетною справою захисту інтересів старшого покоління.
Ігор Вдовенко відзначив, що турбота і підтримка ветеранів війни перебуває у полі зору органів місцевого самоврядування. Зокрема, цьогоріч керівництво обласної ради звернулось до голів районних (міських) рад, депутатського корпусу із рекомендаціями щодо активізації роботи із надання необхідної медичної, матеріальної допомоги, підтримки у розв'язанні соціально-побутових проблем, задоволенні культурних і духовних потреб.
Позиція обласного представницького органу полягає у тому, щоб жоден український воїн і відданий працівник тилу не залишився поза увагою і реальною підтримкою, без щирих слів подяки за героїчне минуле, яке є живим прикладом відданості Батьківщині, непереборної сили духу та прагнення до перемоги.
Ігор Вдовенко підкреслив, що найвищий представницький орган Чернігівщини відкритий до співпраці з радою обласної організації ветеранів України і завжди готовий надати підтримку у межах свої повноважень і можливостей.

До присутніх керівників районних і міських ветеранських організацій зі словами вдячності звернулась заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.
— Ветерани – це люди, що пройшли нелегкий шлях. І мало хто з ветеранів ще кілька років тому міг подумати, що його онук чи син буде сьогодні воювати. Важливо, що саме ветерани – учасники бойових дій мають цінний досвід, який можна використовувати для психологічної допомоги та адаптування хлопців, які сьогодні демобілізуються з АТО.
Наталія Романова також повідомила, що до цьогорічного відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які відзначаються 8 і 9 травня відповідно, вже розроблені спільно з ветеранськими організаціями тематичні плани заходів. А днями відповідні доручення отримають і у районах та містах.

У ході спілкування учасники пленуму обговорили і питання соціального захисту. Зокрема, голова обласної організації ветеранів Анатолій Москаленко акцентував увагу на існуючих проблемах щодо оформлення пільг і соціальної допомоги для ветеранів, високому рівні інфляції, яка нівелює незначне збільшення розміру пенсій.

Важливе місце в роботі ветеранських організацій області приділяється патріотичному вихованню. Обласна рада ветеранів не тільки активно вдосконалює традиційні форми національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, а й постійно шукає нові. Зокрема, налагоджена співпраця та розроблено ряд спільних заходів із громадськими організаціями воїнів АТО, ветеранів-афганців та козацькими об'єднаннями.

Крім того, ветеранський актив області ознайомив учасників зустрічі із планом проведення заходів із нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Європі та ряду інших ювілейних і пам'ятних дат.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини