Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:20:29

Українські та білоруські експерти обговорили процеси реформування місцевого самоврядування

14.04.2016   07:40Агенцiя

Актуальним питанням реформування місцевого самоврядування та розгляду перспектив вдосконалення адміністративно-територіального устрою було присвячене засідання регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування, яке відбулось 13 квітня в обласному центрі за участю голови обласної ради Ігоря Вдовенка.

Ініціатором проведення масштабного форуму виступило Чернігівське регіональне відділення Асоціації міст України.

До участі в обговоренні долучились перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, виконавчий директор Чернігівського РВ Асоціації міст України Федір Фесюн, керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, міські, селищні голови-члени Асоціації міст України, регіональні консультанти Офісу реформ, група експертів із місцевого самоврядування Республіки Білорусь.

Звертаючись до учасників заходу, Ігор Вдовенко зазначив, що наразі всі ми є свідками втілення у життя важливих для подальшого успішного розвитку нашої країни реформ у сфері місцевого самоврядування і, зокрема, в частині децентралізації влади, яка передбачає передачу більших повноважень і ресурсів на рівень територіальних громад. Чернігівщина однією із перших стала на непростий шлях змін і на сьогодні в межах області вже утворено п'ять об'єднаних громад. Звичайно, цей процес непростий і досить часто сповнений серйозних викликів, але необхідний для європейського демократичного майбутнього нашої держави.

Голова обласного представницького органу також відзначив важливість проведення подібних зустрічей, адже саме на таких комунікативних майданчиках практики місцевого самоврядування мають змогу поділитись досвідом, обговорити з однодумцями основні виклики та ключові проблеми втілення у життя реформ, а також спільними зусиллями знайти шляхи їх вирішення.

У ході спілкування українські та білоруські експерти розглянули основні моменти перебігу реформи територіального устрою та місцевого самоврядування в обох державах, розкрили правові та просторові аспекти утворення та функціонування об'єднаних територіальних громад в Україні, детально розглянули законодавчу базу реформ, а також проаналізували актуальні питання і досягнення щодо проведення бюджетної децентралізації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини