Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:07:56

Керівники Чернігівщини зустрілися з Послом Держави Ізраїль

06.04.2016   14:14Агенцiя

6-го квітня, відбулася зустріч голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні паном Еліавом Бєлоцерковські.

За участі голови обласної ради Ігоря Вдовенка, Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, директора департаменту економічного розвитку ОДА Юлії Свириденко, фахівців-управлінців медичної галузі Миколи Дейкуна і Валерія Зуба та голови правління Чернігівського обласного об'єднання єврейських громад і організацій Семена Бельмана сторони обговорили шляхи поглиблення співпраці Чернігівщини з Державою Ізраїль.

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч після вступного слова, у я кому коротко схарактеризував природні, культурні та соціально-економічні реалії Чернігівщини, озвучив основні, на його переконання, напрямки співпраці – торгові в аграрній галузі, у сфері обладнання для глибокої переробки сільгоспсировини, налагодження зв’язків у галузі охорони здоров’я та розвиток високих технологій.

Учасники зустрічі з боку Чернігівщини, крім того, виказували вдячність народу Ізраїлю за підтримку суверенітету України, допомогу постраждалим унаслідок агресії на окупованих територіях. Окремо обговорено можливість запозичення досвіду із забезпечення державної та регіонально безпеки, реабілітації воїнів та життєдіяльності громади у розрізі збройного конфлікту на території країни.

Було задекларовано, що визначені пріоритети співпраці відповідають інтересам обох сторін. Відзначено також перспективу розвитку туристичних зв’язків.

Результатом офіційної зустрічі стала домовленість про інтенсифікацію стосунків – залучення до консультацій та напрацювання спільних проектів фахівців Чернігівської ОДА і Торгового Аташе Держави Ізраїль в Україні, про залучення чернігівських медиків у фахових заходах і програмах за участі ізраїльських колег.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.