Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:40:36

Наталія Романова розповіла про соціальні стандарти. ВІДЕО

06.04.2016   07:44Агенцiя

Чернігівщина має шосте місце в Україні за темпами погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Разом з тим, 19-те місце область посідає за рівнем середнього розміру зарплат. Ймовірно, саме тому Чернігівщина увійшла у першу десятку за кількістю призначених в регіоні субсидій.

Такими результатами роботи у царині соціального захисту населення з представниками мас-медіа поділилися заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, та очільник департаменту соцзахисту Олег Русін.

«2016 рік має стати роком агресивного підвищення соціальних стандартів», принаймні у Чернігівській облдержадміністрації сподіваються, що заяви міністра соцполітики Павла Розенка, таки отримають документальне і фінансове підґрунтя. Поки що ж маємо таку картину: більше 270 тисяч родин в області отримують субсидії, при цьому 176-ти тисячам сімей їх призначали за новим рядком, тобто з середини-кінця 2015 року. На додачу до цього, близько третини мешканців області є отримувачами різноманітних пільг, які на жаль не завжди підкріплені коштами.

А на додачу законотворці ще й «підливають масла у вогонь»: то призначають пільги, то відміняють, то змінюють порядок їх отримання.

Напередодні 30-ї річниці Чарнобильської трагедії найбільше говорили про проблеми постраждалих внаслідок техногенного лиха. Зокрема, вкотре підняли проблему з видачею посвідчень людям, які сьогодні мають тяжкі захворювання (рак щитоподібної залози) внаслідок аварії. 69 чоловік ще з позаминулого року виборюють своє право користуватися передбаченими державою пільгами.

За словами директора департаменту соцзахисту Олега Русіна, профільне Міністерство нарешті надало зразок бланків вкладок у посвідчення, тож сорок чоловік вже отримали документи.

Ще 19 чоловік поки що залишаються у «списку очікування». З цією проблемою Наталія Романова обіцяла розібратися найближчим часом.

Що ж стосується досягнень, до них пані Романова відносить прийняття обласної програми підтримки людей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.