Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:07:19

Відбулася шоста сесія Чернігівської міськради

01.04.2016   07:38Агенцiя

У Чернігові 31 березня, пройшла шоста сесія Чернігівської міської ради сьомого скликання.

На початку засідання Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко представив нових начальників структурних підрозділів міської ради, які за результатами конкурсу призначені на посади. Управління фінансів міської ради очолюватиме депутат міської ради минулого скликання, заступник керівника КП «Будинок книги» Олександр Мельник, управління охорони здоров’я - головний лікар Чернігівської міської лікарні № 1 Владислав Кухар, управління молоді і спорту міської ради – депутат міської ради, біатлоніст Андрій Дериземля, прес-службу міської ради - колишня прес-секретар прокуратури Чернігівської області Наталія Чусь.

До порядку денного депутати включили питання про модернізацію мереж зовнішнього освітлення міста, про внесення змін до програми підтримки громадських організацій, про безоплатну передачу у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Облсвітло» Чернігівської обласної ради та нежитлової будівлі «Поштова станція губернського казначейства», про додаткове маркування товарів російського походження у торговельних закладах міста, а також Звернення Чернігівської міської ради до Голови Верховної Ради України, Міністра фінансів та Міністра охорони здоров'я України.

У Зверненні до Голови ВРУ, Міністра фінансів та Міністра охорони здоров'я України Чернігівська міська рада висловлює занепокоєння щодо ситуації, яка склалася у місті Чернігові з наданням медичної допомоги хворим з хронічною патологією нирок.

Висока вартість замісної ниркової терапії, недостатній рівень фінансування з Державного бюджету викликає занепокоєння з боку пацієнтів. Лікування методом гемодіалізу потребують 94 мешканці міста та 13 осіб, тимчасово переміщених із зони АТО. Тож депутати міської ради звертаються з проханням активного сприяння у пошуку можливості щодо розробки та затвердження відповідної Державної цільової програми, з метою уникнення соціальної напруги серед хворих з хронічною хворобою нирок.

Сесія міської ради затвердила рішення щодо реформування друкованого засобу масової інформації КП «Редакція Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості» Чернігівської міської ради та редакції газети «Чернігівські відомості», засновниками яких є Чернігівська міська рада.

Прийняття цього рішення обумовлено вимогами Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». На зборах трудового колективу газети «Чернігівські відомості» ухвалено рішення про реформування друкованого засобу масової інформації.

У прийнятому документі зазначено, що міська рада вирішила вийти зі складу засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації КП «Редакція Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості» Чернігівської міської ради та редакції газети «Чернігівські відомості» з перетворенням редакції в суб’єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації.

Міська рада також затвердила персональний склад виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьомого скликання. До його складу додатково включено: Шостака Михайла Олексійовича - першого заступника міського голови, Бондарчука Валерія Миколайовича - заступника міського голови, Кириченка Олександра Володимировича - заступника міського голови, Бойко Тетяну Олександрівну - голову Чернігівського осередку ГО «Міжнародний інститут гуманітарних технологій», Козиря Олександра Івановича - головного архітектора проектів ПП «АРДІ КА».

Під час засідання депутати прийняли низку програм: Цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, Програму підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей – мешканців м. Чернігова, Програму розвитку міжнародних відносин міста Чернігова та сприяння залученню інвестицій, Програму капітального ремонту ліфтів у житлових будинках, Програму відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків та Програму поліпшення екологічного стану міста Чернігова.

Крім того, депутати внесли зміни до рішення міської ради про міський бюджет на 2016 рік, до Програми підтримки малого та середнього підприємництва, про Програму фінансової підтримки комунальних підприємств міста та ін.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини