Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:42:03

Обговорення інвестиційного проекту "Качанівка. Козацьке коло"

31.03.2016   09:44Агенцiя

29 березня в обласній державній адміністрації обговорено інвестиційний проект «Етно-парк «Качанівка. Козацьке коло.», під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Сахневича.

В ході обговорення виступили директор Департаменту агропромислового розвитку Сергій Хоботня, директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Мінагрополітики Андрій Стефанович, голова Парафіївської об’єднаної територіальної громади Ічнянського району Чернігівської області Валентина Карпенко, голова правління громадської неприбуткової організації "Петрушівський осередок спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні" Микола Череп та генеральний директор Національного історико-культурного заповідника «Качанівка» Володимир Буренко.

Презентацію проекту проводив один з його співавторів, голова Центру громадських ініціатив "Інформаційне суспільство" Віталій Шевченко.

Основні питання, які виносились на розгляд стосувалися перспектив розвитку сільських територій в умовах децентралізації, створення та розвиток агрорекреаційних кластерів, як одного із механізмів активізації підприємництва на селі.

Окремим питанням, яке було винесене на розгляд було обговорення інвестиційного проекту.

Зазначимо, що партнерами інвестиційного проекту є Національний історико-культурний заповідник «Качанівка», Державний дендрологічний парк «Тростянець» НАН України, Всеукраїнська Асоціація сільських та селищних рад, низка місцевих громадських організації та приватних підприємств.

Проект розроблено з метою ефективного використання наявних історико-культурних та природних ресурсів (НІКЗ «Качанівка», дендропарку «Тростянець», етнічного комплексу «Соколиний хутір», Густинського монастиря та поруч розміщених історико-культурних пам’яток Батурина та Глухова) для надання комплексних туристичних, освітніх, культурних та інших послуг , що має стати стимулом для соціально-економічного розвитку громади.

Результатом реалізації проекту стане створення екскурсійного бюро, започаткування пасажирських перевезень, модернізація об’єктів туристичної та побутової сфери (готелі, кемпінги, бази відпочинку, ресторан, пункти прокату велосипедів, човнів, кінних візків).

В результаті чого очікується не менше 300 постійних робочих місць та до 65 тис. осіб щороку надаватимуться туристичні, екскурсійні послуги та послуги з організації відпочинку.

По результатам наради обумовлено створення робочої групи під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Сахневича.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини