Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:18:57

Обговорювали тарифи для ОСББ

04.03.2016   10:17Агенцiя

У Чернігівській міській раді 2 березня відбулася нарада на тему: «Тарифи для ОСББ» під головуванням заступника міського голови Олександра Кириченка.

В нараді взяли участь депутати міської ради, керівники комунальних підприємств та голови ОСББ.

Голова ОСББ «ЖК-82» Пушенко Н. С. розповіла про те, що до липня 2015 року тариф для них був встановлений – 1,19 грн/м2, на даний час тариф – 1,79 грн/м2. За її словами, цей тариф недостатній, необхідно підняти до рівня 2,90 грн/м2.

Голова ОСББ «Гоголівське, 3» Літвінов О. М. повідомив, що у них зараз тариф – 2 грн/м2 і це теж недостатньо, адже постійно зростають ціни на ПММ, електричну енергію та ін. На його думку, для існування ОСББ необхідно підняти тариф як мінімум до 2,5 грн/м2.

Голова наглядової ради ОЖБК Баран В. П. зазначив, що обґрунтований тариф є 5 грн/м2, але на даний час мешканці не мають змогу оплачувати такий тариф, тому необхідно підняти до рівня 2,5 грн/м2.

За словами, голови правління ОСББ «Габріель – ІІІ» Дорош П. М., діючий тариф для їх будинку від 1,25 грн/м2 (1-й поверх) до 1, 45 грн/м2. У зв’язку зі змінами в податковому законодавстві та підвищенням цін на послуги енерго-, водо-, теплопостачання та інше, є необхідність збільшення тарифу до 2,0 грн/м2.

Довідково: З 1 липня 2016 року набуває чинності Закон України «Про особливості здійсненню права власності у багатоквартирному будинку». На думку експертів, він сприятиме реформуванню житлово-комунального господарства у нашій державі. Згідно з цим документом ЖЕКи офіційно припинять своє існування, а мешканці багатоповерхових будинків зможуть самостійно утримувати свої помешкання.

З детальною інформацією щодо створення ОСББ можна ознайомитись в мережі Інтернет на сайтах osbb.zp.ua,osbbua.org, proosbb.info.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.