Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:08:35

Робоча група вирішувала долю гуртожитку Чернігівської обласної дитячої лікарні

02.03.2016   08:09Агенцiя

Подальшу долю гуртожитка, що перебуває в оперативному управлінні КЛПЗ «Чернігівська обласна дитяча лікарня», вивчали 1 березня, члени робочої групи.

Як повідомив голова робочої групи, перший заступник керівника обласного представницького органу Валентин Мельничук, даний дорадчий орган створено з метою вивчення питання можливої приватизації кімнат гуртожитку, що розташований у Чернігові за адресою: вул. П. Осипенка, 2-а.

Це питання було порушено ініціативною групою мешканців гуртожитку під час особистого прийому у голови обласної ради.

Насамперед, робоча група заслухала інформацію головного лікаря обласної дитячої лікарні Олександра Карети. Керівник розповів, що на даний час гуртожиток перебуває в оперативному управлінні КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня». Відповідно до положення «Про гуртожиток медпрацівників», гуртожиток призначений для проживання одиноких медичних працівників у період їх роботи у лікувальних закладах м. Чернігова, за наявності дозволу адміністрації лікарні та профспілкового комітету. За словами головного лікаря, наявність гуртожитку суттєво впливає на забезпечення лікувально-профілактичних закладів обласного центру медичними працівниками і його збереження є необхідним для стабільного функціонування медичних закладів області.

Такої ж думки, власне, дотримується і профком лікарні на чолі з Євгенією Любас.

На переконання іншого учасника наради, заступника начальника відділу організаційної, аналітичної та кадрової роботи управління охорони здоров'я облдержадміністрації Тетяни Лебедєвої, не припустимо щоб ціною більшості мешканців гуртожитку вирішувалися інтереси меншості. Заклад розраховано для проживання 232 осіб. Нині у гуртожитку проживає 181 мешканець. Із них – 18 пенсіонерів. Саме ці люди й ініціюють приватизацію своїх кімнат.

- Якщо розпочнеться приватизація кімнат гуртожитку, то де будуть мешкати інтерни, молоді спеціалісти – лікарі, медсестри? Відсутність гуртожитків остаточно доконає медичну галузь регіону, яка вже давно відчуває брак нових фахівців, – занепокоєно коментує ситуацію з можливою приватизацією Тетяна Лебедєва.

В обговоренні проблем гуртожитку також взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО Микола Дейкун, начальник управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Петро Гармаш, заступник начальника управління комунального майна обласної ради Сергій Свиридов та інші.

За підсумками обговорення, учасники робочої групи дійшли консолідованого висновку про недоцільність приватизації кімнат мешканцями гуртожитку по вулиці П. Осипенкоа, 2-а. Також було вирішено звернутися до Чернігівської міської ради з клопотанням щодо забезпечення житлом медичних працівників тих обласних закладів охорони здоров'я, що розташовані в Чернігові.

Члени комісії також взяли на себе зобов'язання особисто відвідати медичний гуртожиток та вивчити на місці його проблеми, зокрема – щодо необхідності проведення в ньому капітального ремонту.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини