Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:59:20

Стан взаємодії правоохоронних органів у сфері протидії злочинності обговорено в прокуратурі області

18.02.2016   12:21Агенцiя

17 лютого відбулася нарада за участю голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча, керівників правоохоронних органів та апеляційного суду.

Прокурор області Віктор Носенко, який вів засідання, зазначив, що вжиті правоохоронними органами організаційно-практичні заходи в цілому сприяли покращанню криміногенної ситуації в регіоні. Водночас, повною мірою подолати окремі негативні тенденції у структурі та динаміці злочинності не вдалося, що вимагає подальшого удосконалення співпраці правоохоронців.

«Незважаючи, що органи прокуратури у 2015 році здійснювали діяльність в умовах реформування та структурної реорганізації, прокурори й надалі забезпечуватимуть виконання функції із зміцнення законності та правопорядку, посилення протидії злочинності, захисту прав громадян та інтересів держави від неправомірних посягань» – наголосив Віктор Носенко.

З доповіддю щодо проблемних питань у сфері протидії злочинності виступив заступник прокурора області Денис Сірик, який при цьому запропонував можливі шляхи їх вирішення та покращення ефективності взаємодії.

Заслухано інформації правоохоронців та проаналізовано спектр питань, пов'язаних з особливостями напрямів їх діяльності.

Зокрема, звернуто увагу на низку важливих питань, які потребують вирішення: подолання негативних тенденцій в динаміці та структурі злочинності; активізація стану протидії корупції, насамперед у фінансово-кредитній, банківській системах, агропромисловому та паливно-енергетичному комплексах; виявлення злочинів у сфері освіти, охорони здоров'я, земельних відносин та охорони довкілля тощо.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч зазначив, що правоохоронними органами регіону налагоджена співпраця та координація дій, яка сприяє ефективності у боротьбі зі злочинністю.

Водночас важливу роль у роботі кожного відомства та органів влади відіграє інформаційна діяльність, яка має бути спрямована на профілактику та попередження вчиненню кримінальних правопорушень.

Очільник апеляційного суду області Садіг Тагієв звернув увагу присутніх правоохоронців на особливості практичного застосування кримінального процесуального законодавства. Констатував, що дії правоохоронних органів та суду повинні бути максимально скоординованими задля спільної мети – забезпечення прав і свобод громадян.

За результатами наради розроблено низка заходів, спрямованих на підвищення ефективності із запобігання і протидії злочинності та забезпечення правопорядку на Чернігівщині.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини