Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:05:44

Депутати погодили проект порядку денного третьої сесії обласної ради

23.01.2016   08:30Агенцiя

22 січня відбулися засідання президії та постійних комісій обласної ради, під час яких народні обранці обговорили та затвердили проект порядку денного третьої сесії нинішнього скликання, що відбудеться наступної середи.

Звертаючись до колег, запрошених та журналістів, голова обласної ради Ігор Вдовенко, насамперед, привітав їх з Днем Соборності України – з національним святом, яке об'єднує українців незалежно від національності, релігії та політичних уподобань. Він також висловив впевненість, що спільними зусиллями громадян та влади вдасться побудувати дійсно процвітаючу і економічно могутню Українську державу.

Після привітань депутати приступили до узгодження питань проекту денного чергового пленарного засідання. Окрім безпосередньо членів президії, в засіданні також взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Народний депутат України Олег Купрієнко, розробники окремих проектів рішень, відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради, керівники структурних підрозділів органів виконавчої влади, очільники низки комунальних підприємств тощо.

У ході дискусій, які часом переповнялися емоціями, члени президії вирішили внести на сесію проект порядку денного, що наразі включає 37 питань (з усіма проектами рішень можна ознайомитися на офіційному веб-порталі обласної ради).

Насамперед народні обранці планують внести зміни до обласного бюджету на 2016 рік, а також розглянути проекти рішень «Про Програму економічного і соціального розвитку області на 2016 рік» та «Про Програму розвитку інвестиційної, зовнішньоекономічної та виставково-ярмаркової діяльності Чернігівської області на 2016-2020 роки «Чернігівщина – конкурентоспроможний регіон».

Наступним на сесії розглядатиметься питання «Про Програму стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2016-2017 роки». Дана Програма розроблена Департаментом житлово-комунального господарства облдержадміністрації з метою реалізації в області завдань Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2016 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 року № 243. На її виконання з обласного бюджету планується щороку виділяти по 1 млн. грн.

Три питання, які будуть внесені на розгляд пленарного засідання облради, підготовлені Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації. Перше з них – «Про Програму передачі не́телей багатодітним сім'ям, які проживають у сільській місцевості Чернігівської області на 2016-2020 роки». Необхідність прийняття цього рішення обумовлена закінченням терміну дії відповідної попередньої обласної програми, яка була затверджена рішенням третьої сесії обласної ради шостого скликання терміном дії до 2015 року. На реалізацію програми за рахунок обласного бюджету передбачено близько 6 млн. гривень, відповідно – по 1 млн. 197 тис. гривень щороку.

Наступне питання: «Про Програму підтримки особистих селянських господарств Чернігівської області на 2016 – 2020 роки». Проектом передбачено надання фінансової підтримки з обласного бюджету з метою часткового відшкодування вартості придбання установок для індивідуального доїння корів особистим селянським господарствам, які утримують по 4 і більше корів.

Члени президії погодили та винесли на обговорення сесії питання: «Про внесення змін до Програми фінансової підтримки органічного виробництва в Чернігівській області на 2015-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 квітня 2015 року». Враховуючи те, що протягом 2015 року було відсутнє фінансування даної Програми і не були врегульовані технічні питання її реалізації, пропонується період дії цього документу розпочати у 2016 році, а завершити у 2021 році. При цьому передбачається коригування обсягів фінансування Програми у бік збільшення: з 1,5 до 1,7 млн. гривень.

На сесії також заплановано розглянути проект рішення «Про затвердження переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік» а також Звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо доцільності внесення змін до статті 93 Конституції України. Проект даного рішення внесено депутатом обласної ради Олегом Авер'яновим. Метою Звернення, за інформацією розробника, є необхідність залучення обласних рад до процесу творення законів. А саме – закріплення за обласними представницькими органами права законодавчої ініціативи.

Серед іншого, у ході засідань президії та постійних комісій сьогодні було також вирішено винести на сесійний розгляд проекти наступних рішень:

- Про розміщення тимчасово вільних коштів обласного бюджету в установах банків.

- Про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014 - 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 червня 2014 року.

- Про затвердження переліку видатків, що здійснюються за рахунок коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2016 рік.

- Про внесення змін до Комплексної обласної програми підтримки сім'ї, забезпечення ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до

2016 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 березня 2013 року.

- Про реорганізацію комунального закладу «Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв» шляхом приєднання до комунального закладу «Обласний методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв» Чернігівської обласної ради.

- Про реорганізацію комунального закладу «Чернігівський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» Чернігівської обласної ради шляхом приєднання до комунального закладу «Організаційно-методичний центр контролю та технічного нагляду закладів культури і туризму» Чернігівської обласної ради.

- Про розірвання договору № 455 від 15 лютого 2007 року купівлі-продажу об'єкта незавершеного будівництва – комплексу будов та споруд районної лікарні, що знаходиться за адресою: вул. Перемоги, 161, м. Прилуки.

- Про надання дозволу на відчуження об'єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

- Про надання дозволу комунальному лікувально-профілактичному закладу «Чернігівська обласна дитяча лікарня» на списання з балансу основних засобів.

- Про встановлення зменшеного розміру орендної плати Чернігівському обласному об'єднанню Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка.

- Про встановлення зменшеного розміру орендної плати Чернігівському обласному відділенню Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

- Про встановлення зменшеного розміру орендної плати міській громадській організації «Союз ветеранів Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків».

- Про встановлення зменшеного розміру орендної плати громадській організації «Волонтерський центр «Єдність».

- Про встановлення зменшеного розміру орендної плати громадській організації «Жіноча волонтерська сотня самооборони Чернігівщини».

- Про встановлення зменшеного розміру орендної плати ПАТ «Базис».

- Про затвердження розпорядження голови обласної ради від 30 грудня 2015 року № 160 «Про продовження дії контракту з начальником Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби Труновим І.О.».

- Про продовження терміну дії контракту з начальником Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби Труновим І.О.

- Про план роботи обласної ради на 2016 рік.

- Про внесення змін до Положення про Почесну грамоту обласної державної адміністрації і обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 30 жовтня 2001 року.

- Про внесення змін до Положення про Почесну грамоту обласної ради та нагрудний знак до неї, затвердженого рішенням обласної ради від 23 січня 2015 року.

На пленарному засіданні депутати також планують прийняти низку рішень щодо кадрових питань та управління і розпорядження об'єктами комунальної власності.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.