Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:35:25

Розглянувши більше шістдесяти питань депутати вирішили зробити перерву в роботі другої сесії обласної ради. ФОТОрепортаж

19.12.2015   08:11Агенцiя

18 грудня відбулося перше засідання другої сесії обласної ради сьомого скликання, яке провів голова обласної ради Ігор Вдовенко, повідомляє Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської облради.

У її роботі взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Відкриваючи пленарне засідання, голова обласної ради, насамперед, привітав депутата обласної ради Юрія Болоховця із днем народження, а також за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування вручив Почесні грамоти обласної ради депутатам Анатолію Мельнику та Надії Міклухо-Маклай.

Затвердивши порядок денний та часовий регламент сесії депутати приступили до обговорення і прийняття рішень.

Спочатку вони заслухали звіт голови обласної держадміністрації Валерія Куліча, у якому він окреслив соціально-економічну та суспільно-політичну ситуацію на Чернігівщині за звітний період. З текстом звітної доповіді можна ознайомитися на сайті облдержадміністрації та в газеті «Деснянська правда».

Заслухавши та обговоривши звіт депутати взяли його до відома. Наступним рішенням сесія затвердила Регламент Чернігівської обласної ради сьомого скликання.

Далі народні обранці схвалили звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців поточного року. Цим рішенням затверджено доходи головного фінансового документа області у сумі 2 007 264,0 тис. грн, у тому числі по доходах загального фонду обласного бюджету у сумі 1 921 740,0 тис. грн. Зокрема, видатки на освіту склали 260343,5 тис. грн та зросли в порівнянні з відповідним періодом 2014 року на 41342,7 тис. грн або на 18,9%. На утримання медичних закладів обласного значення із загального фонду бюджету спрямовано 342012,8 тис. гривень.

Заодно депутати внесли зміни до рішення обласної ради від 23 січня 2015 року «Про обласний бюджет на 2015 рік». У зв'язку з перевиконання доходної частини загального фонду обласного бюджету на 2015 рік визначено доходи обласного бюджету у сумі 3 337 672,1 тис. грн, у тому числі доходи загального фонду обласного бюджету 3 253 220,3 тис. грн, Видатки обласного бюджету у сумі 3 370 051,6 тис. грн, у тому числі видатки загального фонду обласного бюджету 3 241 035,9 тис. грн, видатки спеціального фонду обласного бюджету 129 015,7 тис. грн.

Підтримуючи ініціативу постійної комісії з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин народні обранці прийняли Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо збереження спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість для сільськогосподарських товаровиробників. Ще одним Зверненням до центральних органів влади депутати обласної ради висловилися щодо недопущення ліквідації лісопереробних підприємств.

Також сесією ухвалено низку обласних галузевих програм. Зокрема, прийнято Програму покращання матеріально-технічного забезпечення військових частин, що дислокуються на території області, військовозобов'язаних, призваних за мобілізацією та добровольців, які беруть участь в антитерористичній операції на 2016 рік. Цим документом, який розроблений відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», передбачено надання допомоги військовим частинам із забезпечення особового складу речовим майном, спорядженням та технічними засобами, а також послуг з транспортних перевезень військовослужбовців. На фінансування заходів цієї Програми заплановано залучити 3 млн. 349,8 тисяч гривень з державного та обласного бюджетів.

Наступним рішенням сесії було затверджено обласну Програму забезпечення населення області спеціалізованою медичною допомогою на 2016-2020 роки, яка спрямована на розширення спектру надання кардіологічної, нефрологічної, стоматологічної, ендокринологічної спеціалізованої медичної допомоги дорослому і дитячому населенню області. Орієнтовний обсяг фінансування Програми протягом 5-ти років складає – 565 млн. 150 тис. грн. Також депутати прийняли Програму оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2016-2020 роки. ЇЇ мета створення належних умов для оздоровлення та повноцінного відпочинку дітей, покращання стану матеріально-технічної бази діючих та відновлення роботи непрацюючих дитячих закладів. На реалізацію цієї Програми пропонується направити з обласного бюджету 180 млн. 477,7 тисяч гривень.

Затвердження обласної Програми «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки» було обумовлене закінченням у цьому році терміну дії попередньої програми. Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації програми передбачається у сумі 32 млн. 500 тис. гривень, відповідно по 6 млн. 500 тис. гривень щорічно.

Далі депутати розглянули та затвердили ще кілька обласних галузевих програм. Зокрема, «Програму сприяння виконанню повноважень депутатами Чернігівської обласної ради на 2016-2018 роки», «Регіональну цільову програму ведення містобудівного кадастру Чернігівської області на 2016-2018 роки», «Програму оновлення та розвитку Менського зоопарку загальнодержавного значення на 2016-2020 роки», «Програму поліпшення кінообслуговування населення Чернігівської області на 2016-2020 роки.

Окремим рішенням народні обранці продовжили в поточному скликанні практику проведення в області єдиного дня депутата. Цим документом рекомендовано місцевим радам для узгодження діяльності депутатів всіх рівнів встановити такий же день проведення цього щомісячного заходу у відповідних радах.

Цього ж сесійного дня депутати розглянули та прийняли кілька природоохоронних рішень: «Про внесення змін до додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 19 червня 2015 року» та «Про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014 - 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 червня 2014 року».

В ході сесії, депутати обласної ради розглянули понад шістдесят питань порядку денного, серед яких ухвалили цілу низку рішень з управління комунальною власністю, надання спеціальних дозволів, з кадрових та організаційних питань, підтримали більше десятка депутатських запитів.

Затвердивши усі проекти рішень, голова обласної ради Ігор Вдовенко вніс пропозицію не закривати другу сесію, а зробити перерву в її пленарному засіданні, аби після прийняття Закону України «Про Державний бюджет на 2016 рік» вже на другому засіданні нинішньої сесії розглянути проект обласного бюджету. Про дату та час проведення наступного засідання другої сесії буде повідомлено додатково.

По завершенню першої пленарної частини другої сесії відбувся підхід голови обласної ради до преси, під час якого керівник відповів на численні запитання журналістів.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини