Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:43:49

Чернігівська міська рада затвердила заступників міського голови та виконавчий комітет

12.12.2015   10:19

11 грудня, продовжила свою роботу перша сесія Чернігівської міської ради 7 скликання.

Міський голова Владислав Атрошенко відкрив засідання, оголосивши, що в залі перебувають 40 депутатів.

У своїй короткій промові він запевнив, що робитиме все можливе, аби виправдати надії та довіру чернігівців з першого дня.

Як відомо, пленарне засідання першої сесії міської ради 7 скликання розпочалося 4 грудня, під час якого новообрані депутати міської ради й міський голова склали присягу. Через відсутність кворуму у роботі сесії була оголошена перерва.

 Під час пленарного засідання 11 грудня перед затвердженням порядку денного Владислав Атрошенко інформував присутніх щодо створення фракцій у міській раді. Серед них: "Демократичний Альянс" у складі 3-х депутатів, "Опозиційний блок" у складі 3-х депутатів і "Наш край" у складі 12 депутатів.

Депутати затвердили порядок денний:
1. Про утворення постійної комісії Чернігівської міської ради 7 скликання з питань соціально-економічного розвитку, фінансів та бюджету, обрання голови і визначення її складу.
2. Про затвердження заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади.
3. Про обрання секретаря Чернігівської міської ради сьомого скликання.
4. Про утворення виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьомого скликання та затвердження його персонального складу.

Постійну комісію Чернігівської міської ради 7 скликання з питань соціально-економічного розвитку, фінансів та бюджету створено одноголосно. Головою комісії став депутат від Блоку П. Порошенка Олександр Тарасовець.

"Пакетним  голосуванням" депутати затвердили заступників міського голови, а саме: заступником міського голови – керуючим справами виконкому став Сергій Фесенко, заступниками з питань діяльності виконавчих органів ради – Олександр Ломако та Ольга Хоніч.

Висунутий на посаду секретаря міської ради за пропозицією міського голови Василь Білогура не був підтриманий депутатським корпусом під час таємного голосування. За його кандидатуру проголосували 17 депутатів, проти – 7, загалом взяли участь у голосуванні – 24 депутати.

Фракцією "Наш край" на посаду секретаря міської ради внесено кандидатуру Віктора Бистрова. Результати таємного голосування наступні: взяли участь у голосуванні – 26, за - 23, проти – 3.

Міська рада затвердила також виконавчий комітет міської ради у складі 6 осіб та проголосувала за його персональний склад. Так, до складу виконавчого комітету міської ради увійшли: міський голова Владислав Атрошенко, секретар міської ради Віктор Бистров та заступники міського голови – Сергій Фесенко, Олександр Ломако та Ольга Хоніч.

Після розгляду питань порядку денного Владислав Атрошенко оголосив про створення ще двох фракцій у міській раді – фракції "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у складі 9 чоловік та фракції "Радикальна партія Олега Ляшка" у складі 3-х чоловік.

Міський голова Владислав Атрошенко оголосив перерву у роботі 1-ї сесії міської ради до наступного тижня.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини