Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:41:50

У справі чернігівського журналіста відкрито провадження за статтею "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"

20.11.2015   09:41Агенцiя

Про це 18 листопада, заступник прокурора Чернігівської області Сергій Івашко повідомив представникові Незалежної медіа-профспілки України.

За фактом завдання тілесних ушкоджень Владиславу Савенку охороною народного депутата України Владислава Атрошенка було відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 125 Кримінального Кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження» . Однак представники НМПУ вимагали перекваліфікацію ч.1 статті 125 Кримінального Кодексу України на статтю 171 ККУ «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Як повідомлялося раніше, напад охорони Атрошенка на журналіста стався 7 листопада у фойє Чернігівського обласного філармонійного центру. Голову місцевої організації Незалежної медіа-профспілки Владислава Савенка охоронці нардепа повалили на підлогу, коли він намагався зробити знімок.

Зустрічі в обласній прокуратурі передувала кількаденна робота у складі Групи швидкого реагування НМПУ члена Комітету профспілки, журналіста і режисера-документаліста Ігоря Чайки та юриста медіа-профспілки Олександра Тарасова, які проводили з’ясування обставин інциденту з Владиславом Савенком.

Окрім розмови з потерпілим журналістом та народним депутатом Владиславом Атрошенком і його керівником охорони, представники НМПУ також зустрілись з головою Чернігівської ОДА Валерієм Кулічем, т.в.о. начальника Головного управління національної поліції в Чернігівській області Едуардом Альохіним, прокурором Чернігівської області Віктором Носенко, керівниками слідчих відділів поліції області та міста.

«Ми задоволені прийнятим рішенням, щодо перекваліфікації злочину, але шкодуємо що у демократичній європейській країні правоохоронні органи не охоче стають на захист журналістів, а процес відкриття провадження за спеціальною статтею, яка захищає права журналістів на здійснення законної діяльності, можлива лише після набуття справою публічного розголосу. Ми неодноразово спостерігаємо як політичні діячі застосовують силу до журналістів. У цьому випадку на журналіста здійснили напад охоронці мера міста Чернігова – Владислава Атрошенка, які діють без ліцензії охоронної фірми та не є представниками громадського формування з охорони правопорядку, і не мають жодних прав застосовувати силу не лише до журналіста, а й до будь-якого громадянина. Тому, ми сподіваємось, що всі винні будуть покарані», – наголошує заступник голови НМПУ, медіаюрист Олександр Тарасов.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини