Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:53:06

Правоохоронні та рятівні служби Чернігівщини працюють у посиленому режимі. ВІДЕО

23.10.2015   22:02Агенцiя

23 жовтня у прес-центрі "Місцеві вибори – 2015. Чернігівщина" відбулася прес-конференція на тему "Готовність до виборів Чернігова та області".

 ній взяли участь начальник міліції громадського порядку УМВС України в Чернігівській області - Олександр Селіверстов, заступник начальника управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді Прокуратури Чернігівської області - Андрій Хряпа та провідний фахівець відділу інформації та комунікацій з громадськістю Управління ДСНС у Чернігівській області - Євгеній Дубина.

Олександр Селіверстов запевнив, що 1092 виборчі дільниці, які знаходяться на Чернігівщині і будуть взяті під цілодобову охорону у день голосування.

За його словами міліція має 53 заяви про порушення передвиборчого процесу. Всі вони знаходяться на контролі міліції. Громадяни заздалегідь попереджені про відповідальність у разі порушення виборчого процесу. «Всі порушення будуть задокументовані та розглянуті. За правопорушення відповідатимуть всі незалежно від політичних сил», - наголосив начальник міліції громадського порядку УМВС України в Чернігівській області.

За словами Андрія Хряпи, представники прокуратури також будуть активно спостерігати за роботою дільниць на місцевих виборах. «На день виборів прокуратура посилить свою роботу і буде відбуватися постійне чергування», - підкреслив він.

«За безпеку виборчих дільниць від пожеж відповідальні чернігівські рятувальники», - повідомив Євгеній Дубина. Він розповів про те, що вже проведені протипожежні інструктажі зі всіма членами виборчих комісій. На кожній дільниці є інструкції з поясненнями, що робити у разі пожежі та перевірені засоби для її гасіння.

Також за словами Євгенія Дубини особовий склад ДСНС вже відпрацював оперативний план реагування на дільницях.

Співробітники переведені на посилений режим несення служби. 215 чоловік та 63 одиниці техніки будуть чергувати напередодні та в день виборів. Також є ще додаткові сили екстреного реагування, які будуть задіяні у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Учасники прес-конференції звернулися до виборців, суб’єктів виборчого процесу та членів виборчих комісій з проханням діяти згідно закону, не створювати надзвичайних ситуацій, дотримуватися правил пожежної безпеки та запобігати порушенням.

Також представникам всіх політичних партій нагадали про кримінальну відповідальність, а Чернігову і області побажали чесних та спокійних виборів.


Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.