Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:07:21

Міський голова підтримав проекти бюджету участі

13.10.2015   17:29Агенцiя

Мер міста Олександр Соколов сьогодні відвідав муніципальну бібліотеку імені М.Коцюбинського, щоб особисто підтримати проекти «Бюджету участі».

"Я проголосував за проекти, що стосуються розвитку нашого Чернігова. Сподіваюся, вони наберуть необхідну кількість голосів і будуть реалізовані наступного року», - наголосив О.Соколов.

Мер зазначив, що Чернігів – перше місто в Україні, яке започаткувало проект «Бюджет участі», спрямований на покращення життя міста та його мешканців. Суть проекту полягає в тому, що 1% місцевого бюджету розподіляє громада. Після голосування міський голова закликав городян не залишатись байдужими й активно підтримувати цікаві, на їхню думку, проекти.

Довідка: Голосування триває до 19 жовтня в усіх муніципальних бібліотеках – по буднях, а у вихідні в школах №№ 7, 9, 32, 33, 35 і в ліцеї № 15. На реалізацію цього новаційного проекту в чернігівському бюджеті-2016 виділено 4,8 млн грн. На ці кошти претендують 56 проектів, написаних небайдужими городянами, серед них 32 проекти стосуються капітальних видатків і 24 – поточних. Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

PR

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.