Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:03:16

Мер Чернігова Олександр Соколов: Не дозволю олігархам використовувати бюджет міста як особисту годівницю

12.10.2015   11:51Агенцiя

Децентралізація залишатиме на місцях більше грошей, тому бізнес так б'ється за владу, - додав він

Фінансова децентралізація в Україні спровокувала запеклу боротьбу за владу на місцях із боку олігархів. Таку думку висловив міський голова Чернігова Олександр Соколов.

«Олігархи рвуться до влади, щоб із допомогою своїх «кишенькових» ставлеників «пиляти» бюджети на місцях. Просто війну влаштували за мерське крісло в Чернігові! Причина – децентралізація. У бюджеті міста залишатиметься більше грошей, а для них – це джерело особистого збагачення, годівниця», – обурився О.Соколов.

Крім того, не відкидаються спроби приватизувати стратегічно важливі об'єкти міста, зокрема ТЕЦ і водоканал. «Це власність громади, як і місцевий бюджет. Починаючи з 2002 року, до мене неодноразово приходили «ходоки» від олігархів із пропозиціями віддати їм наші комунальні об'єкти. Моя відповідь за ці роки не змінилися. Я містом не торгую!».

Мер наголосив, що не допустить тотального дерибану Чернігова. «Думаю, на майбутніх виборах городяни влаштують олігархату шокову терапію. Люди розуміють, що такі діячі приведуть їх до зубожіння».

При цьому О.Соколов висловив упевненість, що децентралізація може стати потужним стимулом для соціально-економічного розвитку Чернігова. «Потрібна команда досвідчених управлінців і господарників, готових разом із громадою розвивати своє місто. Відкрито і прозоро, без корупційних схем та рейдерських замашок».

Він додав, що зазначена реформа дасть змогу залучати в економіку Чернігова системні інвестиції, зокрема в аграрний і промисловий комплекси, а також у туристичний сектор. «Це передбачає створення робочих місць із високими зарплатами, збільшення доходної частини місцевого бюджету. На ці кошти ми зможемо оновити наш тролейбусний парк, відремонтувати дороги, здати в експлуатацію дитячі садки, утеплимо школи і, безумовно, збільшимо надбавки до зарплат працівникам бюджетної сфери», - підсумував О.Соколов.

PR

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.