Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:37:19

Профспілка газівників Чернігівщини вимагає від влади встановити обґрунтований тариф на транспортування природного газу

01.10.2015   12:59Агенцiя

Через бездіяльність і цілий ряд суперечливих рішень державних органів влади газотранспортні компанії опинилися на межі виживання, що ставить під загрозу стабільне та безаварійне постачання газу споживачам.

Таку заяву зробили учасники конференції газорозподільних товариств, що днями пройшла в Києві.

Нині підприємства газової галузі, у тому числі і ПАТ «Чернігівгаз», змушені працювати в надскладних умовах недостатнього фінансування витрат на обслуговування, модернізацію та реконструкцію газотранспортної системи. Діючі тарифи на розподіл природного газу не в змозі покрити економічно обґрунтованих витрат компанії і, відповідно, унеможливлюють утримання газових мереж в належному технічному стані. Втім, неодноразові звернення газовиків до уповноважених органів влади не принесли результатів.

«Профспілка ПАТ «Чернігівгаз» вкрай стурбована критичною ситуацією, яка склалася на підприємстві і тому одностайно підтримує своїх колег. Сьогодні складається враження, що можновладці просто закривають очі на проблеми газовиків. Наші прохання ігноруються або ми отримуємо формальні відписки», - повідомила голова профкому ПАТ «Чернігівгаз» Лідія Климчук.

Окрім цього, два місяці поспіль, частина тарифної виручки безпідставно блокувалася на спецрахунках постачальників газу, що призвело до браку коштів на виплату заробітної плати. Через це компанія була змушена перейти на 4-деннний робочий тиждень. Як наслідок - збої в графіках планових робіт, збільшення черг в абонслужбах, що веде до невдоволення відвідувачів і, відповідно, морального та фізичного перенавантаження працівників облгазу.

«Враховуючи те, що наша галузь відповідає за енергетичну безпеку держави, стає незрозумілим, як облгази можуть гарантувати безпеку при скороченому графіку роботи? Хто потім відповідатиме за надзвичайні ситуації або техногенні катастрофи? Те, що газовики входять в опалювальний сезон при неповному робочому тижні – це нонсенс! Тому своїм зверненням ми черговий раз хочемо нагадати всім, що газ не терпить недбальства», – наголосив головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Качкарда.
Наразі середній посадовий оклад працівника «Чернігівгазу» дорівнює 2,6 тисячі гривень, що на 41% менше ніж в енергетиці по Чернігівські області. Низький рівень оплати праці при надмірних навантаженнях і нестабільність в галузі призводить до відтоку професійних кадрів і небажання молоді продовжувати працювати в компанії.

У своєму зверненні до Президента та Прем`єр-міністра учасники конференції попросили особисто вплинути на ситуацію та вжити дієвих заходів заради недопущення загострення кризи та створення умов для належного виконання газотранспортними підприємствами своїх функцій.

Незважаючи на всі негаразди, компанія відчуває свою відповідальність перед споживачами і навіть в умовах жорсткого дефіциту коштів продовжує готуватися до опалювального сезону, аби не допустити його зриву. Майже в 135 тис. домогосподарств області проведено планово-технічне обслуговування газового обладнання, комплексно-приладовим методом обстежено 2,3 тис. км газопроводів, здійснений поточний ремонт понад 1,5 тис. газових споруд, 718 станцій катодного захисту.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини